Webbsändning från Rosenbad

Utrikesdepartementet dokumenterade släppet av OpenAID igår där jag, Joakim Jardenberg, Lisa Sjöblom och Thomas Bjelkeman-Pettersson medverkade som expertpanel. Inledningstalet hölls av biståndsministern Gunilla Carlsson.

Hur länge kan jag bli presenterad som ung entreprenör? Klicka på bilden för att komma till sändningen:

4 reaktioner på ”Webbsändning från Rosenbad

 1. Hej Jonas! Tack för bra insats och kloka ord i paneldebatten. Du nämnde att du överklagat en hel del myndighetsbeslut gällande öppen data/PSI. Vilka myndigheter gäller det samt hur har det gått i de processerna? Vore intressant att höra om vilka myndigheter som varit behjälpliga, vilka som trilskats, etc. Toppen att du ligger på myndigheterna gällande detta.

 2. Hej!

  Kul att du hittade till min blogg och kommenterade! Har kikat in på openaid.se och biståndet.se lite mer nu. Riktigt intressant och ditt arbete för att göra denna typ av information mer lättillgänglig är riktigt bra!
  Det jag kan tyckas sakna är exakt beskrivning av vad projekten verkligen innebär i praktiken. Eftersom jag befinner mig i Brasilien just nu blev det landet jag sökte på på openaid.se. Beskrivningarna av projekten känns dock väldigt vaga som till exempel: ”Missionsrådet för verksamhet som sammanfaller med Sidas uppdrag att i utvecklingsländer stödja civila samhällets aktörer som, med ett rättighetsbaserat arbete, effektivt bidrar till fattigdomsbekämpning.” (http://openaid.se/contributions/13258?year=2010)
  Detta projekt gick under delsektorn: bekämpning av sexuellt överförbara sjukdomar inklusive hiv/aids. Så vad innebär projektet i praktiken? Informerar man om sjukdomarna, delar ut skydd, jobbar med bromsmedicin etc. till exempel.
  Vet inte om detta diskuterades när ni genomförde arbetet, kanske finns regler och så kring behandlingen av den informationen, men den känns samtidigt väldigt intressant. För beskrivningarna kan ibland bli väldigt vaga.

 3. @Nissen: Japp, bla från PRV nu senast till Kammarrätten. Detta pga att myndigheterna ej behöver lämna ut handlingar elektroniskt.

  @Mikaela: Bra poäng. Har själv saknat detta också, blir förhoppningsvis bättre då jag tänkt att söka igenom dokumenten automatiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *