Visualisering av den svenska bloggosfären

Jag har länge haft ett projekt som bara legat och samlat damm så jag har nu tagit mig i kragen och fixat till det lite så att det åtminstone når upp till något som kan kallas för en alfaversion. Så för Er alla visualiserings och analysnördar där ute kolla in BloggAnalys.se

Ungefär så här kan det se ut för Utvbloggen.se gällande inlänkar:

blogganalys

En snabb FAQ:

Q: Är länkarna i realtid?

A: Nej inte ännu. Urvalet av länkar baseras på ca 3 miljoner svenska blogglänkar. Jag har 14 371 872 st länkar i dagsläget i en databas men pga lite problem med indexeringen av alla länkar så får 3 miljoner duga för stunden.

Q: Det ser inte ut att stämma, jag har ju fler inlänkar?!

A: Se svaret på föregående fråga

Q: Vad händer härnäst?

A: Om ett år eller så, så kanske jag släpper en ny alfaversion 0.2

Q: Varför inga trevligare färger?

A: Kommer i nästa version

2 reaktioner på ”Visualisering av den svenska bloggosfären

  1. Otroligt kul idé, men tyvärr så är ingen av mina bloggar med. :/

    Jag tror att sajten kan få en enorm uppmärksamhet och jag rekommenderar dig att fundera på en internationell version så fort som möjligt.

  2. Verkligen! f-n va duktig du är! Håller helt med Stefan!

    Roligt att få en visuell bild av bloggosfären som är så flyktig/lös/oöverskådlig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *