Värdering av bloggar

Mitt senaste projekt gick live idag och redan så har jag fått en hel del hjälp från diverse folk på Jaiku att fixa buggar.

Projektet heter BloggVärde.se och försöker att göra en mycket grov uppskattning vad en blogg kan vara värd. Detta beräknas på ett antal faktorer såsom PageRank, antalet inlänkar osv.

Om bloggaren väljer att installera någon av de fina badges som jag tillhandahåller JavaScript-kod för, så ska värdet på bloggen automagiskt räknas upp en gång per dag (otestat).

Update: Som vanligt är jag lite för snabb för mitt eget bästa och glömde att testa att sajten fungerade med InternetExplorer, och så klart så identifierade jag ju ett antal buggar som gjorde att IE-folk inte fick sina bloggar värderade. Men det är fixat nu! >1500 bloggar värderade.

7 reaktioner på ”Värdering av bloggar

  1. Snyggt! Men hur skiljer du bloggar från vanliga hemsidor? Såg t.ex. att eniro låg med som en blogg… Är ju alltid knepigt det där. Är t.ex. BloggInfo en blogg?

  2. Niklas: Tyvärr så skiljer jag inte på bloggar och vanliga hemsidor i dagsläget. Jag tar manuellt bort sådant som jag tycker inte klassificeras som svensk blogg.

  3. blondinbella och kenzas är bara värda runt 200.000? Sen en fråga om loggan, har du gjort jaiklinks.com’s logga med? bra lik i varje fall.

  4. 64 miljoner… Tack så mycket!

    Hör av dig, jag är extremfallet som brukar få hjälpa utvecklare av dylika värderingar med att filtrera bort andra extremfall. Jag kanske kan hjälpa till här också…

  5. Ah, icke-svenska bloggar tas bort manuellt, det missade jag. Jag skriver på engelska, så jag förmodar att min personliga blogg inte räknas som en svensk blogg i sammanhanget hur svensk jag än är själv. Kanske lika bra i så fall. :)

    Men hör av dig ändå om mina siffror är av intresse inför framtida justeringar.

  6. Andreas, Jo siffrorna blir rätt lätt missvisande på icke svenska bloggar då jag trimmat algoritmen efter svenska bloggar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.