Var oberoende

I min strävan efter att bygga bra och trevliga tjänster på webben så har jag alltid försökt att hålla mig oberoende. Och vad menar jag med oberoende då? Jo att inte bli beroende av en enda kompontent/företag etc samt alltid ha en backup-plan.

Låt mig ge några exempel:

Förlita dig inte på en enda Internetleverantör

Ingen internetleverantör är att lita på. Alla har sina fel och brister så därför kommer det förmodligen bli problem någon gång, se då till att ha en backup-plan. Exempelvis så använder jag alltid minst 2 leverantörer av server-kapacitet. Minst 2 när det gäller DNS osv

Förlita dig inte på ett enda programmerinsspråk

PHP är helt ok och får jobbet gjort snabbt men är suboptimalt om du vill skriva högpresterande trådade applikationer. Inte säkert att Python som jag gillar heller klarar av jobbet och då föredrar jag C.

Diversera dina inkomster

Se till att inte förlita dig på en enda affiliate, exempelvis Google Adsense. En vacker dag så kanske de vänder dig ryggen utan anledning och då står du där med byxorna nere.

Så slutordet i detta inlägg:

Håll dig oberende och ha alltid minst en backup-plan om något skulle gå fel för det kommer att hända något förr eller senare.

Hur håller du dig oberoende?

2 reaktioner på ”Var oberoende

  1. Inte lägga alla ägg i en korg är väl en bra princip men jag skulle vilja säga att det är något man inte alltid kan applicera. Att diversiera sina inkomster behöver inte vara bra. Ok att man inte ska lite på en enda leverantör men en enda site med en enda inkomstkälla kan mycket väl vara en bra idé.

    Magnuss senast blogginlägg..PokerOffice, ger gärna bort sin produkt gratis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.