Twingly Channels

Förra veckan så lanserade det Linköpings-baserade företaget Twingly sin nya tjänst Twingly Channels. Målet med Twingly Channels som jag förstår det är att filtrera bland den stora informationsmängd som förekommer och hitta de bästa guldkornen.

Detta görs med hjälp av att se hur många bloggar och mikrobloggar som länkar till en viss nyhet. Sedan är det även möjligt att gå in och kommentera nyheterna direkt på kanalen (channeln) och allt uppdateras så klart i realtid med hjälp av comet.

Kan detta vara framtidens RSS-läsare eller något annat? Oja, frågan är bara om den stora massan orkar gå ett extra steg från sin Google Reader eller BlogLovin för att se vad som är populärt. Här måste Twingly-folket tänka till en gång extra, frågan är ju bara hur Twingly skapar det där extra mervärdet.

Mervärdet kanske kommer när användare kan skapa sina egna kanaler (long-tail) och sedan integrera dessa i tredjeparts-webbsidor. Eller så blir den stora grejjen kanske backchannels för olika event och händelser. Att Twingly Channels behövs och kommer att nå framgång är det inget tvivel om.

2 reaktioner på ”Twingly Channels

  1. Det enda sättet för att ersätta RSS är om man ska kunna skapa egna, individuella och låsta kanaler för sig själv samtidigt som man går med i andra kanaler.

    Mitt intresse kommer nog aldrig stämma överens med person Bs intresse.

    Om jag är lite väl negativ eller inte – får framtiden och den slutgiltiga produkten visa, jag gillar dock idén och kommer använda den som ett supplement till min RSS-läsare :)
    .-= Andreas Johansson senaste inlägg blog ..Hur en bloggpost satte igång examensarbetet =-.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *