Tjäna pengar på Internet

Ok rubriken kanske låter som en klyscha men jag tänkte dela med mig av några erfarenheter när det gäller intäktsmöjligheter på Internet.

Några går bra och några går mindre bra, här kommer listan:

1. Bygg en webbtjänst – Detta är så klart klockrent, dock inte helt lätt att lyckas. Kom på en bra idé, leverera snabbt och utveckla/förändra dagligen tills en bra tjänst uppnås. Kan ta allt från några månader till några år, ge inte upp och glöm inte att ta testa olika sätt att ta betalt för allt från premiumkonton till annonsering.  Eller sälj av tjänsten på Flippa

Twitter testar just nu ”promoted tweets” vilket är ett innovativt sätt att ge företag möjlighet att annonsera.

2. Affiliate – Används av många och då utgår man oftast antingen från att det finns en nischad sida eller forum. Ett hemmabioforum kanske affiliatemarkadsföring för just en hemmabiobutik. Eller så byggs en tjänst runt olika affiliateprogram där jämförelse på banklån, webbhotell eller dylikt.

Google Adsense är troligtvis den största spelare inom detta område och har fungerat bäst för mig just för att de anpassar annonsen utifrån användarens surfbeteende och innehållet på sidan.

Att bygga in stöd för affiliatemarknadsföring i sin webbtjänst kan vara ett sätt att tjäna pengar.

3. Sälj något – Det kan vara fysiska produkter, din kompetens eller mjukvara exempelvis. Skillnaden mellan affiliatemarknadsföring är oftast att du själv får stå för support, leverans och betalning. Dan gillar att sälja roliga prylar, Anton gillar hörlurar, Stefan kondomer och Joel och Anton gillar muminmuggar. Något som är vanligt i USA är att sälja såkallade E-böcker och då använda Clickbank.

4. Blogga – Kräver lång tid och hård fokusering, kanske kräver att du bloggar dagligen under tre år innan din blogg kan generera mer än kaffepengar. Ett exempel på en teknikbloggare som lyckats bra är TKJ. Se till att annonserna ligger bra till så hög CTR erhålls, kan skilja flera procent mellan olika positioner. Testa Adsense eller Tailsweep exempelvis.

Läs mer om detta intressanta ämne på Sökmotorkonsult (Magnus Bråth) eller Tjänapengar.nu (Andreas Bard).

Har jag glömt något sätt som du kanske tjänar pengar på?

10 reaktioner på ”Tjäna pengar på Internet

 1. Bra inlägg och intressant läsning.
  Själv föredrar jag affiliate då mina programmeringskunskaper är rätt begränsade så webbtjänster blir det inga :)

 2. Bra översiktsbeskrivning av de möjligheter som finns att tjäna pengar på internet. Det finns väldigt mycket mer att säga om detta. En sak jag skulle vilja säga för att inspirera lite är att det är ganska enkelt att komma igång och börja i det lilla. Verktygen för att skapa en blogg, sajt eller tjänst finns ofta tillgängliga gratis så det är bara en idé och din egen tid som behöver tillsättas. Sedan kommer det givetvis bli olika mycket framgång i ditt projekt beroende på hur mycket engagemang och jobb du lägger på det. Jag har skrivit några artiklar om att tjäna pengar på Internet som kan läsas här:
  http://www.spara-placera.se/tjana-pengar
  Kanske kan vara något för den som vill läsa mer.

  mh / Håkan

 3. Ett område som inte ännu är helt utforskat är mini webbutik. Lägg koncentrationen på en eller några produkter. Enklare att marknadsföra och administrera än en fullskalig webbutik.

  Ett sätt att utöka sin inkomst på internet är att ta fram en tjänst eller vara och låta andra marknadsföra produkten (affiliate).

 4. Bra inlägg! Att utveckla en webtjänst är verkligen en dröm för min del. Dock har jag inte riktigt satt mig in i den formen av utveckling ännu utan håller mig än så länge till informations / affiliate sidor.

 5. Bloggande känns nästan som man får lägga ner mest tid på, skulle inte vilja ha det som enda inkomst – TKJ har sannerligen lyckats dock.

  @eriks idé är bra dock, sådana nischade små webbshopar har dykt upp lite varstans på sistone, men Sverige som marknad känns lite liten ibland. Sett många som inte erbjuder sidan på engelska eller internationella leveranser, ett stort misstag tycker jag.

 6. Jag gillar verkligen tanken med micronischade siter. Istället för att försöka slåss med de stora bjässarna så kan man då se att det faktiskt går att ta sig fram bland sökresultaten utan att man ger upp för tidigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *