Tips på gerillamarknadsföring

CC BY-NC-SA http://www.flickr.com/photos/theimagegroup/2069550222/

Inför mitt nästa släpp av webbsajt så tänkte jag försöka mig på att testa någon form av gerillamarknadsföring. Jag är ingen hejjare på marknadsföring generellt så därför tänkte jag ta dig bloggläsare till hjälp att komma med galna idéer på hur jag kan skapa buzz.

Jag har redan spånat fram några idéer:

 • Skicka bisarra fysiska presenter till intresserade bloggare etc: plastbajs med ingraverad webbadress?
 • Anordna någon slags tävling runt om i hela världen i ett antal huvudstäder
 • Betala någon att betala ett antal personer runt om i världen att utföra en flash mob i ett antal huvudstäder
 • Betala ett antal personer att projicera en webbadress med sin projektor på valfritt stort objekt

Lämna gärna fler förslag på gerillamarknadsföring. Obs, måste fungera internationellt samt med en liten budget.

4 reaktioner på ”Tips på gerillamarknadsföring

 1. Det finns sjukt mkt man kan göra med gerillamarknadsföring – men tänk på att koppla det till domänen eller tjänsten domänen erhåller – resultatet blir så mycket bättre då.

  Affichering är fortfarande smart och effektivt, speciellt om man kör en aggressiv stil och verkligen ”bombar” något område.

  Berätta gärna lite om tjänsten, eller vilken nisch det är så är det enklare att komma med tips!

 2. Gör någon uppseendeväckande och cool logga, som även innehåller URL till tjänsten, och tryck upp som dekaler som kan sättas på bil eller annat fordon. Marknadsföring som kommer att täcka extremt varierande och stora områden.

 3. Köp en gammal buss, pimpa den i massa coola färger och spraya logan klart och tydligt. Sen turnerar du land och rike och delar ut roliga saker som godis, prylar och allt med loggan på.

  En annan variant är ju att leta på nyhetssändningar som spelas in och springa bakom med en skylt där du har adressen. Ytterligare ett steg blir att springa naken med skylt.

 4. Mycket ”fotarbete” men gratis: Berätta om tjänsten i ett inlägg i varje forum där den aktuella frågan/ämnet/tekniken/tjänsteområdet diskuteras. Ger uppmärksamhet och länkkraft (så länge de inte har nofollow-tag förstås) från såna som redan är intresserade = framtida ambassadörer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *