Etikettarkiv: webhooks

Mikrobloggar är framtidens kommunikation

Detta inlägg publicerades som ett gästinlägg på Internetdagarna.se Fredag den 2:a Oktober 2009.

Hur kan mikrobloggar, som enligt många bara är fullt av självupptagna människor som skriver om vad de äter till frukost eller lunch bli framtidens kommunikation kanske du undrar? Jo, det är nämligen så att denna kommunikation bidrar till att fler saker händer och förväntas hända på kortare tid. När du som mikrobloggare skickar e-post så blir du otålig när det har gått 10 minuter och du inte har fått ett svar.

Alla vill ta del av realtidskommunikationen, vilket i sin tur leder till att smarta utvecklare kommer på nya protokoll eller sätt att kommunicera såsom PubSubHubbub, webhooks, Google Wave Federation Protocol och RSScloud.

Det här kommer bli extra intressant när fler myndigheter öppnar upp sina API:er och tillhandahåller information till oss utvecklare och entreprenörer. Informationsmängden kommer att spridas i snabbare takt och detta i sin tur öppnar upp för fler möjligheter, där alla som vill kan kan ta del av det och bygga webbtjänster eller applikationer som utnyttjar just detta. Om alla företag och myndigheter förstår vilka möjligheter som väntar runt hörnet så borde de inte vänta en sekund till utan öppna upp sig redan idag och ansluta sig till realtidswebben. Men det återstår att se om de verkligen gör det.

Google är ett företag som är relativt snabbt ute och fattar galoppen och tar det gamla protokollet XMPP/Jabber och lägger till en del som kallas för Google Wave där fokus ligger på realtidsuppdateringar.

Jonas Lejon är grundare av den svenska mikroblogg-tjänsten Bloggy

Nya uppdateringar på Bloggy

Det händer mycket på Bloggy nu: två nya uppdateringar har implementerats idag och de är följande två:

Möjlighet att tjäna pengar

Du kan nu tjäna pengar på att mikroblogga. Genom att ange ditt Google Adsense publicist-ID så visar vi dina annonser på lite sporadiska platser på din mikroblogg.

Webhooks

Webhooks är en ”ny” ball metod för att skicka information när något händer. Ni som programmerat mot PayPal:s API känner igen denna metod sedan länge.

Mer om dessa uppdateringar finns på Bloggy-bloggen