Etikettarkiv: videoplaza

Sthlm Tech Meetup #sthlmtech

I går så var jag på eventet Sthlm Tech Meetup som anordnas av Tyler Crowley som har som jobb att gynna entreprenörsskap. Biljetter bokas via Eventbrite och kön in till lokalen på Hilton Slussen var ofantligt lång. Jag kom precis in och det var många som blev besvikna för att de ej fick plats.

Att Startup-scenen i Sverige är het kan jag bara konstatera och många investerare samt startups var på plats för att göra sin röst hörd.

Några av de företag som fick utrymme att pitcha eller intervjuades var:

  • Videoplaza – Sorosh intervjuades via telefon
  • FatCal – Pitchade på scenen om sitt verktyg att förändra kalendern
  • Relation Desk – Fritjof genomförde en grym pitch om sitt CRM-verktyg för sociala medier
  • Uber – Babba berättade att de lanserade UberX i Stockholm. Vilket innebär mer än 30% billigare taxipriser
  • Creandum – Satt på scenen och berättade om varför och hur de investerar samt bedömde pitcharna
  • Revrise – Jonas och Jonas pitchade sitt analysverktyg på scenen
  • Vint – Har fått 11 miljoner kronor i investering från bl.a. Creandum, DN Capital, Kima Ventures, GP Bullhound, Edastra samt Richard Båge, Bryan Jonson och Mathias Ackermand.
  • Hansoft – Meddelande att Creandum investerat i dem
  • Confetti – Berättade om deras nya projekt. Kolla in!

Kortfattat kan man säga att dom som pitchade gjorde ett mycket bra jobb och investerare skiter i din PowerPoint utan vill se produkten samt höra lite siffror om hur bra det går, vilket problem du löser samt att det finns en rejäl uppsida. Extra många poäng får du om du redan har kunder som investeraren har i sin portfölj.

Tips till dig som vill besöka #sthlmtech är att köpa en biljett för 100 kr till nästa event via Eventbrite för att garantera en plats.

Och framförallt ett stort tack till Tyler som verkligen fått fart i Startup-scenen i Stockholm (och Sverige).

Vidare läsning: Fredrik Wass skrev om Tyler i Maj 2013 här.

Bildkälla: Creandum twitter

Att sätta ord på SSWC 2011

Jag måste erkänna att det inte är lätt att sätta ord på okonferensen Sweden Social Web Camp som jag medverkade på i helgen. Det är en härlig miljö på Tjärö, sköna människor och ett trevligt format på sessioner som pågår mer eller mindre dygnet runt.

Redan på väg till tåget som skulle ta mig till Stockholm så började det första äventyret då vägen var avstängd och taxin fick ta en omväg vilket gjorde att jag enbart hade 1  minut tillgodo för att komma på tåget till Stockholm. Väl på tåget så möttes jag av byBricks sköna gerillakampanj som gick ut på att de skulle dela ut kuddar till alla som sov i tält med ett fint brodyr som det stod ”Dröm söta drömmar” på.

Bussresan från Stockholm till Tjärö gick mycket bra och var uppstyrt av Gunnar Lindberg Årneby. Väl nere på SSWC så medverkade jag i två sessioner där jag och Magnus Kolsjö pratade om PSI-lagen och på den andra sessionenen så pratade jag, @tdh och @animalin om tre vinklar på WordPress. Jag stod för serverbiten och fokuserade på prestanda såsom dåliga plugins, cache samt hitta flaskhalsarna.

Kortfattat kan jag beskriva SSWC med följande: mycket intryck, funderingar, känslor, dans och kärlek.

Det där spontana mötet som uppstår överallt, mellan sessioner, i duschen (?!), vid middag/lunch och på kvällen. Att diskutera video med Jonas HombertJayCut och sedan bolla idéer vidare med Björn Fant (VideoPlaza) några timmar senare. Jag har ju en nyfunnen kärlek till Kinect och OpenCV.

Avslutar med några bilder som är tagna med min iPhone:

Twingly BlogRank, VideoPlaza, Jordbävning, Kotyr

Diverse mer eller mindre heta nyheter:

Twingly lanserar BlogRank som verkar likna PageRank men för bloggar och använder ett antal parametrar såsom antalet inlänkar och hur många som klickat på ”Like”-knappen som dyker upp i Twinglys sökresultat. Se poplärasta bloggarna i sverige här: twingly.com/top100?lang=sv

**

Jordbävning i skåne och det ryktas att skåne håller på att brytas lös från övriga sverige? Se intressant information på TwitScoop

**

Jag lägger upp en simpel sida på headhunt.se för de som vill sprida sitt cv. Min tanke är att en vacker dag bygga en rekryteringssajt där arbetssökande lätt kan ladda upp och sprida sitt cv.

**

VideoPlaza med Sorosh Tavakoli i spetsen får Tv4 som kund, grattis!

– ”This will indeed be a good christmas. We’ve just signed the largest commercial TV broadcaster in Sweden to serve their advertising in and around their online video. After meeting some of the larger UK publishers during the last months, I’ve realised that TV4 is one of the larger online video players in Europe (no official numbers though).”

videoplaza.com/2008/12/16/signing-leading-swedish-tv-broadcaster-tv4/

**

Jag har nu F-skattsedel och aktiebolag och mer information hittas på företagets hemsida: triop.se. Hyr mig för 2500kr/h

**

Natalie von Greyerz och Katarina Rylander lanserar Kotyr.se där man kan köpa kläder från svenska up-coming designers. Blandannat:

Aliénor Kloo, Anna Falk, Borcher, Camilla Norrback, Ellen Holvik, Ema, Greenmontagne, Hanna af Ekström, Josefin Strid, LiseLotte Westerlund, Ludic, Lund+Berg, Maria Louise, Suhr, Matilda Wendelboe, Mini Modi, Moa Wikman, Mori & Mimosa, My Little Drama, Noir & Blanc, Patouf, van Deurs samt Zetterberg Collection.

**

Håkan Liljeqvist som bloggar på nobel-prize-winner.com släpper kopa-barnklader.se där information och fakta om barnkläder kan hittas.

Ted, Spotify, Moyume, Mashup

Du har väl testat Moyume med Peter Sandberg (disruptive.nu) i spetsen? Med Moyume så kan du skicka bilder från din mobiltelefon direkt till dina vänners skrivbord (eller tjänster såsom flickr). Läs mer på disruptive.nu

**

Spotify tar in nya fräscha pengar från investeringsbolagen Creandum och Northzone Ventures som bl.a investerar i Videoplaza. ”€15.3m from Northzone Venture Partners at a monster €71.6m pre-money valuation” enl. TechCrunch

Btw, Bloggy har en playlist:

**

Ikväll har Ted:s nya sajt premiär och jag är närvarande då sajten släpps i Stockholm

**

Mashup.se som är en av mina favoritbloggar skriver om hur en bostadsmashup fungerar, missa ej!

Sushikartans premiärfest

I fredags så var jag i Stockholm då Ted Valentin hade premiärfest för Sushikartan.se och idag så var den officiella premiärdagen för sajten.

Ted’s tidigare projekt är bl.a tidningsbutiken.se och uppsatser.se

Några andra trevliga personer som jag träffade:

Svenska startuppen Videoplaza får Kanal5 som kund

Alfred Ruth (som också kommer från Luleå) jobbade tidigare på bl.a InternetWorld men jobbar sedan några månader tillbaka på det nya företaget Videoplaza som levererar en ny typ av reklam för onlinevideo. De har nu fått sin första kund som är Kanal5 och skriver i sitt pressmeddelande:

”Tester från YouTube/Google visar att overlays får 10 gånger fler klick jämfört med
traditionella banners. Samma tester visar att 7 av 10 användare överger en video då
preroll-annonsering visas. Motsvarande siffra för overlays är 1 av 10.
Webb-tv-tittandet har under det senaste året exploderat, tittartiden har ökat från 7 till 15
min/dag (källa MMS). Men lönsamheten har inte följt med. Dagens annonsformat med
reklamfilmer innan programmen kan upplevas påträngande och drar inte nytta av det nya
mediets möjligheter. Det begränsar antalet reklamplatser och därmed lönsamheten.”

Alfred medverkar även idag på What’s Next podcast.

Fler bloggar som skriver om Videoplaza hittar du på http://videoplaza.bloggz.se