Etikettarkiv: tweetbackup

TweetBackup är till salu

Eftersom jag är så ivrig att starta nya spännande projekt så blir oftast äldre projekt lidande. TweetBackup är ett av mina mer intressanta projekt och var troligtvis helt unik då tjänsten startades 2008.

Nu känner jag det är dags för någon annan att ta över rodret och förhoppningsvis fortsätta att utveckla tjänsten som nu har över 100 betalande användare. Tjänsten 15651 användare där tweets arkiveras dagligen och totalt har över 51 miljoner tweets arkiverats.

Tjänsten ligger uppe för budgivning på Flippa.com där du kan lägga bud. Budgivningen pågår i 28 dagar till.

Bra att veta är exempelvis att tjänsten var med på PCMag:s topp 100 lista över webbtjänster år 2009 och att sajten rankar #1 på sökfrasen: twitter backup.

Jag finns att följa på Twitter här @jonasl

TweetBackup börjar med premium-konton

Jag har nu lanserat premium-konton på TweetBackup. Detta är extra intressant eftersom jag aldrig gjort det tidigare på någon av mina tjänster men förhoppningsvis något som kommer att bli vanligare på de tjänster jag utvecklar.

Prissättningen är $6 för 6 månader och betalningen sker via PayPal (Subscribe) och de extra features som användare får är i dagsläget bl.a stöd för TwitPic/Yfrog samt så är en mängd begränsningar borttagna exempelvis möjlighet att arkivera mer än en hashtagg och fler än ett konto. Avsikten är även att lägga till 3-4 premium-features innan årets slut.

Än så länge så har jag inte gjort så mycket reklam för premium-konton men det kommer att komma och då tänkte jag även rapportera här på bloggen hur många som väljer att betala för tjänsten.

Lite uppdateringar

Men först! Tack Ted för tidningen RES. Och glöm inte att hjälpa till med att rescensera hotell på Hotellkartan.se, du kan även vinna en månads DN prenumeration. Ted har även blivit pappa, grattis!

**

to.ly har snart förkortat 20 000 url:er, imponerande.

**

Bloggy har snart 10 000 medlemmar, kul att fler får upp ögonen för mikrobloggar. Exempelvis så nämnade P3, Bloggy ett antal gånger i rikssänd radio.

**

I övrigt så håller jag på att konsolidera lite av mina servrar, har idag fem stycken och tänkte försöka få bort åtminstone två.

**

Testar Amazons affiliate-program samt Travelpartner via Admeta.

**

Kolla in denna PHP + NGINX guide: interfacelab.com/nginx-php-fpm-apc-awesome

**

Det går nu att logga in på TweetBackup.com direkt med sitt Twitter-konto (oAuth). Här kan du läsa hur du kan använda Twitter-konto som autentiseringsmetod.