Etikettarkiv: tjäna pengar

Så tjänar du mer pengar på Google AdSense

För några år sedan så skrev jag följande blogginlägg om hur du kan fördubbla dina Google Adsense-intäkter.

Nu tänkte jag skriva igen om lite nya erfarenheter och lärdomar:

Placera ut fler än tre annonser

Först och främst, du kan enbart placera tre stycken annonsenheter per webbsida. Vad som dock ej är inräknat i detta är länkenheter som du även kan placera tre stycken av.

Vad många gör är också att ”baka in” dessa länkenheter i en befintlig menystruktur vad gäller färg exempelvis. Detta är dock något som kan vara emot Google Adsense-policyn vad som gäller placering av annonser.

Använd nytt större annonsformat

Även värt att tänka på är att Google nu har ett nytt annonsformat som är 300×600 i storleken, och här kan du hitta mer information om detta format. Helst hade jag själv sett 600×300 i storleken då just 300×600 kan vara lite svårt att placera ut då den är lång och smal.

Tjäna pengar på Internet

Ok rubriken kanske låter som en klyscha men jag tänkte dela med mig av några erfarenheter när det gäller intäktsmöjligheter på Internet.

Några går bra och några går mindre bra, här kommer listan:

1. Bygg en webbtjänst – Detta är så klart klockrent, dock inte helt lätt att lyckas. Kom på en bra idé, leverera snabbt och utveckla/förändra dagligen tills en bra tjänst uppnås. Kan ta allt från några månader till några år, ge inte upp och glöm inte att ta testa olika sätt att ta betalt för allt från premiumkonton till annonsering.  Eller sälj av tjänsten på Flippa

Twitter testar just nu ”promoted tweets” vilket är ett innovativt sätt att ge företag möjlighet att annonsera.

2. Affiliate – Används av många och då utgår man oftast antingen från att det finns en nischad sida eller forum. Ett hemmabioforum kanske affiliatemarkadsföring för just en hemmabiobutik. Eller så byggs en tjänst runt olika affiliateprogram där jämförelse på banklån, webbhotell eller dylikt.

Google Adsense är troligtvis den största spelare inom detta område och har fungerat bäst för mig just för att de anpassar annonsen utifrån användarens surfbeteende och innehållet på sidan.

Att bygga in stöd för affiliatemarknadsföring i sin webbtjänst kan vara ett sätt att tjäna pengar.

3. Sälj något – Det kan vara fysiska produkter, din kompetens eller mjukvara exempelvis. Skillnaden mellan affiliatemarknadsföring är oftast att du själv får stå för support, leverans och betalning. Dan gillar att sälja roliga prylar, Anton gillar hörlurar, Stefan kondomer och Joel och Anton gillar muminmuggar. Något som är vanligt i USA är att sälja såkallade E-böcker och då använda Clickbank.

4. Blogga – Kräver lång tid och hård fokusering, kanske kräver att du bloggar dagligen under tre år innan din blogg kan generera mer än kaffepengar. Ett exempel på en teknikbloggare som lyckats bra är TKJ. Se till att annonserna ligger bra till så hög CTR erhålls, kan skilja flera procent mellan olika positioner. Testa Adsense eller Tailsweep exempelvis.

Läs mer om detta intressanta ämne på Sökmotorkonsult (Magnus Bråth) eller Tjänapengar.nu (Andreas Bard).

Har jag glömt något sätt som du kanske tjänar pengar på?