Etikettarkiv: ted

AlternativeTo, AuktionsFynda, iPhone 3GS, Bambuser

Om du mot all förmodan missat AlternativeTo.net av @raawmarkus och @olaj (som även bloggar på ohsohightech.se). AlternativeTo listar alternativ på mjukvaror som du använder dagligen såsom Photoshop och Firefox.

**

Auktionsfynda.se av Henrik Berggren, David Kjelkerud och Ted Valentin. Henrik och David skapade även den coola mashupen citysounds.fm under Music Hackday. Läs mer på SoundClouds blogg.

**

Visste du att krypteringen i iPhone 3GS är så kass att den knäcks på några minuter?

**

Är det nu man kan säga att Bambuser är mainstream? Martin Sandberg har skrivit om detta.

matt cutts, bloggy, miniatlas, domaintool

Teds sidor är äntligen tillbaka i Googles sökresultat. Självaste chefen för webbspam på Google vid namn Matt Cutts fixade biffen, grymt! Matt Cutts bloggar här: mattcutts.com/blog

**

Diverse uppdateringar på Bloggy, såsom mindre avatarer i flödet och större avatarer på ”profilsidan” samt möjlighet att förstora avatarbilderna (endast på nya). Och Bloggy stödjer nu webhooks

**

Niklas aka @webpal har skapat en grym webbsajt i WordPress som hittas på urlen miniatlas.se. Jag gillar WordPress mer och mer för var dag som går.

**

Har uppdaterat DomainTool med lite allt möjligt, bl.a AS-information om IP-nummer och baklängesuppslagningar.

Ted bestraffad, Lindqvist får jurister, DomainTool uppdaterad

Google bestraffar Ted Valentins kartsajter. Kan det bero på att Google är en algoritm och Ted länkar mellan för många sajter som ligger på samma IP-nummer? Jag har tidigare skrivit om min hatkärlek till Google.

Update: Google ångrar sig rapporterar DI.

**

Nikke Lindqvist får juridisk post. Men inte till sig själv, utan till en av hans uppdragsgivare.

**

Jag har uppdaterat DomainTool.se med en kommentarsfunktion ala Google Friend Connect. Samt så har även DomainGoat och cz.DomainGoat.com fått ett mindre ansiktslyft.

**

Glöm för guds skull inte att kolla in Pelle Stens underbara intervjuer med härliga entreprenörer i serien ”Vi bygger internet” http://www.vimeo.com/4978036 samt SvD utvecklingsblogg

Bloggy, Disruptive Media, Kyrkor, 24hbc

Håller just nu på att implementera grupper på Bloggy vilket kommer att bli mycket trevligt. Annat nytt på Bloggy-fronten är även stöd för Gtalk/Jabber (återfinns under Inställningar->Notifieringar).

Snart är det dags för en första öppen release av Bloggy, stay tuned!

Diverse annat nytt på Internetnätet (aka flugan):

Ted släpper en ny sajt: kyrkokartan.se där information om nästan alla svenska kyrkor finns (3300 st).

**

Den trevliga konferensen Disruptive Media gick av stapeln idag med talare såsom Martin Källstrom från Twingly. Bakom Disruptive Media står Annika Lidne som även just släppt det trevliga online-verktyget Dashnotes: ”Öka ditt teams produktivitet på 30 sekunder.”

**

På lördag är det den sedvanliga supertrevliga SEO-Forum träffen. Nu med plats för fler personer, se här

**

Mattias Swenson som är en av killarna bakom Bloglovin’ (fd. BloggKoll) samt Swedish Startups arrangerar en skön afterwork på fredag.

**

Fler och fler intressanta personer presenterar sig på 24hourbusinesscamp.com, nu senast: Jesper Åström och Judith Wolst * Roman Pixell och David Haddad * Alexis Fellenius * Anton Johansson, Eric Martinsson och Dick Olsson

Ska bli kul att träffa Er alla!

Bilder från releasefesten för Annonskartan.se

Erik Starck har tagit några bilder:

Josephine Linghammar som bloggar på Tankar om Innovation:

Björn Falkeviks Flickr:

Övrigt: Mikael Zackrisson som var där bloggar på VA (Veckans Affärer) och skriver:

”Veckans stora hjälte i webbsvängen, Lulekillen Jonas Lejon, som lanserade Bloggy.se i måndags.”

Annonskartan

Ted:s nya sajt heter Annonskartan och visar alla annonser från bl.a. Blocket med den lilla finessen att du ser hur långt det är till prylen i fråga. Läckert!

Var en mycket trevlig fest och jag träffade på en hel del intressant människor. Du kan förmodligen hitta mingelbilder på mig i nästa InternetWorld.

Bloggy rullar på bra och en flaskhals i SAN-lösningen har åtgärdats så nu går allt blixsnabbt igen. Dock har jag en del justeringar kvar på memcache att göra.