Etikettarkiv: startups

Internetdagarna 2013

Internetdagarna

Det är inte så många veckor kvar till min favoritkonferens Internetdagarna. Konferensen har alltid så många intressanta föredrag att jag alltid har svårt att välja vilket jag ska gå på. Synd att jag inte kan klona mig!

Förutom Internet Discovery Days som går dag två så finns det ett antal intressanta spår dag ett:

  • Swedish Startup Sessions
  • Domännamnsbranschen just nu
  • Öppna data – vad händer under 2014?
  • En dag med WordPress

Använder du bokningskod IND13 så erhåller du rabatt.

Transparens: Jag hjälper till att marknadsföra Internetdagarna mot för att jag får marknadsföra min nya startup på Internetdagarna. Återkommer med mer information när det beger sig.

Hackernytt ♥

Petter Palander och Erik Starck har för ett tag sedan skapat den underbara sajten Hackernytt.se där intressanta nyheter som jag tycker är mycket relaterade till sådant jag gillar dyker upp inom områden såsom webb, entreprenörskap och startups.

Jag följer ju HackerNews från Y-Combinator sedan en tid tillbaka slaviskt så Hackernytt är ett mycket trevligt initiativ.

[Hackingkonsten att tämja ett system, gärna på ett nytt och oförutsägbart sätt.]

Blogga gärna du också om Hackernytt och besök sajten på http://hackernytt.se eller följ på Facebook.

Andra som bloggat om HN: Disruptive, TKJ, Bisonblog, #jjk.

Startup Weekend Stockholm

Erik Starck m.f.l arrangerar ett event vid namn Startup Weekend som går av stapeln April 16 – 18. Eventet skiljer sig från exempelvis 24hbc genom att du inte behöver komma med en idé eller inneha några programmeringskunskaper. Team är inte heller något som är nödvändigt utan något som kan bildas runt idéer på fredagskvällen.

Jag kommer ej att närvara men jag tror det kommer att bli ett mycket trevligt startup-event.

Nina Jansdotter är en av coacharna som är på plats:

ArcticStartup/ArcticEvening

Igår så var jag på ArcticEvening som anordnas av ArcticStartup och Paula Marttila. En mycket trevlig tillställning där temat för kvällen var mobilitet/startups. Tankspridd som jag är så var jag en halvtimme för tidig vilket kanske var tur för jag hann då prata med Gustav Söderström (Spotify) samt Teemu Kurppa (ex-Google/ex-Jaiku).

Kvällen avslutades med lite frågor och den mest intressanta var den som Roman Pixel (@d0pp13r) ställde om Startups och misslyckande. Det dom rekommenderar är att göra sin hemläxa innan man går publikt, dvs ett antal iterationer av sin produkt/tjänst innan man går publikt. Dvs misslyckas under kontrollerade former ett antal gånger.

Har du en Startup? Anmäl den till  arcticindex.com och glöm inte heller att kolla in MyMisson: