Etikettarkiv: schibsted

Hur jag misslyckades att bli uppköpt av Schibsted

Att dela med sig av sina misslyckanden är något som är bra och något som jag tror leder till att fler gör mindre misstag, som Jonas Hombert sa: ”Mitt mål är att bara fatta en tredjedel felaktiga beslut.” så med inspiration av Tore Friskopp och denna läsvärda historia så tänkte jag berätta om något som inträffade för några år sedan.

Historien började med att jag via en bekants bekant kom i kontakt med en affärsängel som var intresserad av att investera kompetens och pengar i Bloggy, vi höll workshops, möten osv och allt verkade lovande. Investeraren var även intresserad av att ta med andra för att syndikera investeringen och detta var en process som drog ut på tiden.

Under tiden så kontaktade Schibsted mig och var intresserade av att förvärva stora andelar vilket jag inte riktigt var intresserad av just då för att jag var i dialog med investerare där rörelsefriheten var större. Tyvärr så ville en av de större internationella investerarna inte vara med i syndikeringen  och då hade viktig tid gått förlorad och investeringen blev aldrig av.

Tidningsbranchen hade gått in i en besparingsperiod och det gjorde att Schibsted inte längre var intresserade av en affär. Detta var en intressant och lärorik period och har gett mig bättre koll på hur finansiering och riskkapital fungerar. Så här i efterhand så inser jag att jag skulle ha nappat på Schibsteds erbjudande direkt.

Uppdatering: Måste så klart ock länka till Christian Rudolfs inlägg om hur ett pentroll kostade honom 200 000 kr.

Kortare URL, Destination.se, UrbanLifeStyle, Posh24

Mikael Bogg som bloggar på emerge.se återuppstår från bloggdöden och berättar att han börjat att jobba för den nya Aftonbladet/Schibsted-sajten Destination.se som är en resemarknad (boka flyg, hotell, hyrbil etc).

**

Korta.nu är en ny URL-förkortare av Anton Lindqvist och mini.nu är en URL-förkortare av David Nilsson.

**

Urban Lifestyle är ett företag med många bollar i luften, bl.a så bloggar de på Innovationsbloggen.se och numera så släpper de även trendrapporter på engelska under produktsajten UrbanLifeStyleReport.com. Det går nu att ladda hem ett gratisexemplar av en rapport om du registerar dig.

**

Posh24.se är en het svensk skvallerblogg och nu väljer man att satsa internationellt med sajten Posh24.com som avses att bli en konkurrent till den mycket populära Perez Hilton. En av ägarna bakom posh24 är Mattias Miksche (VD för StarDoll)

**

Var med och hjälp till att smälta ner Twinglys servrar!