Etikettarkiv: sam nurmi

Frukostmöte och lunchmöte

Idag så började jag dagen med ett möte med Carina Wigholm som är min affärscoach från inkubatorn CREATE här i Västerås/Teknikbyn. Hon hjälper mig och stöttar med diverse frågor och hjälp som kan behövas. Oftast handlar det om något nytt projekt där affärsidéer diskuteras. Carina jobbar till vardags som VD för bolaget Drumedar.

På lunchen så träffade jag Sam Nurmi som är en superentreprenör och har startat företag såsom Loopia och Pingdom. Vi diskuterade eventuella samarbeten och hur geolokaliseringstjänster såsom Gowalla och Foursquare tar mark, onlinedejting samt försäljningen av Loopia (2005?).

http://twitter.com/samnurmi/status/10288245746

Testa hastigheten på din webbtjänst

För att testa hastigheten på din webbserver så finns det ett antal olika alternativ, jag tänkte presentera några av dem här:

  • Företaget Load Impact som bl.a Rangar Lönn ligger bakom tillhandahåller en ”freeminum”-tjänst där du kan testa hur din webbtjänst klarar belastning.
  • Västerås-företaget (?) Pingdom som är grundat av Sam Nurmi presenterar svarstider på din webbserver på två olika ställen. Dels så får du en graf över de webbservrar som du övervakar samt så kan du testa deras verktyg här: tools.pingdom.com
  • Google Webmaster tools har en sida där du kan få information om hur lång tid det tog för Google Bot’en (nej inte Anna) att ladda din sida.
  • Apache Benchmark (aka ht) som jag bloggade om i Januari 2008
  • xDebug visar hur lång tid individuella sidor tar på sig att laddas och tillsammans med webgrind så får du ett snyggt webbgui som går igenom dina debugg-loggar

Vet du några andra sätt som det är möjligt att testa svarstider? Skriv en kommentar!