Etikettarkiv: Readmill

Lär dig JavaScript

Jag har kodat JQuery i många år och har aldrig riktigt skrivit sådär jättemånga rader kod i enbart JavaScript måste jag erkänna. Så tänkte att det nu är dags att tag i JavaScript-kompetensen.

Sökte av marknaden lite efter böcker och införskaffade några stycken som jag skickade in på min läsplatta med hjälp av grymma ReadMill som jag använder för alla mina eBöcker nuförtiden.

Så nu har jag nästan läst klart min första JavaScript-bok och känner att jag har äntligen har mer koll. Testade att göra ett enkelt script som loggar musrörelser på en webbsida och skickar över till servern regelbundet.  Testa mousemove.html här.

Boken som är ett måsteläsning om man vill lära sig JavaScript är följande:

lär dig javascript

Eloquent JavaScript

Stötta gärna den andra upplagan som nu crowdfoundas (första utgåvan av boken är från 2007). Tipstack till Patrik Spathon.

Startups 2.0 – Tripbirds, Wrapp, Booli, TocaBoca

Det fullkomligt kokar på den svenska Startup-scenen. Många trevliga nya startups skapas och flertalet etablerade levererar om och om igen. Här är lite nytt:

  • Spotifys förra CTO Andreas Ehn jobbar på något som heter Wrapp. Andra medverkande kan gissas till: Aage (Reerslev),  Andreas (Ehn), Aurore, Carl, Eskil, Hjalmar, Joakim, Leo, Magnus, Max (Rudberg?) and Nik. Bild från Foursquare.
  • Grymma Ted har en ny startup tillsammans med två grymma kodare från Uppsala: Tripbirds. Som Ted beskriver Tripbirds:

Tripbirds.com can be described as Tripadvisor for the Facebook generation. It can also be described as a new generation Dopplr.

Säkert en bunt med intressanta startups som jag har glömt, skriv en kommentar i så fall!