Etikettarkiv: projekt

Små projekt

Som många vet så gillar jag domäner och som fliken ”Domäner” ovan avslöjar så sitter jag på ett stort antal mer eller mindre bra domäner som bara väntar på att nyttjas till något bra projekt. Dock så har jag inte alltid tid att skapa tjänster så därför använder jag ett gammalt välbeprövat knep och sätter upp en blogg tills det att jag vet vad domänen ska användas för.

Så låt mig presentera några av mina minisajter:

  • DonnieKlang.com – Är en fan-site för artisten Donnie Klang som bl.a vann TV-serien Making The Band 4.
  • Fildelning.se – En sida som uppdateras med löpande information om teknik och allmänna nyheter runt fildelning.
  • Johnossi.se – Fan-sida för det omåttligt populära Svenska duon Johnossi.
  • OffShoreJob.com – Där kommer snart en tjänst för förmedling av Offshore arbeten.

Just nu så håller jag på att rekrytera skribenter till ovan sidor samt så går GovData arbetet sakta men säkert framåt.

Premiär för DomainTool

DomainTool är en sökmotor för webbmasters, domänintresserade eller bara helt enkelt nyfikna människor. DomainTool är verktyget jag själv saknat och har sett stor nytta av under utvecklingsfasen.

Tjänsten visar dig exempelvis vilka mailservrar och namnservrer som har hand om Socialdemokraterna webbplats (socialdemokraterna.se) eller vart i landet deras webbserver står. Du får även en uppskattning om vad domänen är värd uträknat på ett antal värden såsom antalet länkar till domänen i fråga (ta denna summa med en nypa salt).

En annan sak som jag implementerade var att göra det möjligt att lägga ett bud på valfri .SE-domän, detta har ju såklart ingen anknytning till om domänen är till salu eller ej.

Men det trevligaste av allt är ju att se relationer mellan domäner och se vilka domäner som hanteras av en namnserver eller mailserver vilket gör det möjligt för dig att se din konkurrents kunder eller vilka webbplatser som delar samma webbserver.

DomainTool fungerar enbart med svenska domäner än så länge.

Några exempel:

  • Visste du att det finns 858 domäner som innehåller ”alltom” ?
  • Visste du att Miljöpartiets webbserver står i Köln, Tyskland?
  • Visste du att Google äger 10 stycken domäner i sverige?

Ja bara fantasin som sätter stopp..

Update: Glömde att skriva att det finns ju ett antal liknande tjänster som är främst avsedda för .COM-domäner och några av dem är: Robtex.com och DomainTools.com