Etikettarkiv: Petter Palander

Startups att hålla koll på

Det händer en hel del i Startup Sverige och flertalet intressanta projekt smyglanseras.

Tänkte lista några av mina favoriter:

Anton Johansson gör en pivot med Osom samt lanserar snart något på Alltid.se. Petter Palander promotar Malmös Startups via malmostartups.com.

Kristofer Björkman aka dojan har lämnat MyNewsdesk bakom sig för ett tag sedan och kör nu Outdoormap/naturkartan, din digitala friluftskarta. Väntar tills Västerås dyker upp på kartan!

vackertväderVackertväder.se som drivs av Tomas Wennström samt broder visar nu även kvävedioxid- och ozon-halter och först ut är Helsingborg. Och när vi ändå är inne på Helsingborg så har staden lyckats att rekryterat grymma Joakim Jardenberg samt Andreas Krohn.

Att Recepten.se är en besökskanon råder det ignen tvivel om. Susanne Jarl som driver sajten lagar alla recept samt fotograferar. Här hemma blir det bl.a. pannacotta i morgon.

appmagasinetFörutom att skriva en massa bra böcker om WordPress och driva OddAlice så har nu Thord Daniel Hedengren aka TDH även startat AppMagasinet. En tidning som skickas ut via E-post en gång i veckan.

Sist men inte minst så utvecklar Ted Valentin sitt nätverk med Populära Hotell, ny fin graf på Socialanyheter samt boutiquehotel.me som Ted har tillsammans med Jonatan Heyman.

boutique hotelGillar du JavaScript? Du missar väl inte konferensen NordicJS som går av stapeln 18-19 September. Och du har väl sett att HackerNytt har fått nytt utseende?

Hackernytt ♥

Petter Palander och Erik Starck har för ett tag sedan skapat den underbara sajten Hackernytt.se där intressanta nyheter som jag tycker är mycket relaterade till sådant jag gillar dyker upp inom områden såsom webb, entreprenörskap och startups.

Jag följer ju HackerNews från Y-Combinator sedan en tid tillbaka slaviskt så Hackernytt är ett mycket trevligt initiativ.

[Hackingkonsten att tämja ett system, gärna på ett nytt och oförutsägbart sätt.]

Blogga gärna du också om Hackernytt och besök sajten på http://hackernytt.se eller följ på Facebook.

Andra som bloggat om HN: Disruptive, TKJ, Bisonblog, #jjk.

Twingly 5

Linköpingsföretaget Twingly fyllde 5 år i Torsdags och det firades i Folkets park nere i Linköping. Det var ett gäng härliga talare som Anders Mildner, Emmanuel Karlsten, Björn Jeffery och Matti Palm.

Jag träffade på gamla och nya bekanta under tiden då vi njöt av den perfekt anordnade festen. Mycket stora tack till Twingly för en grym tillställning.

Mer bilder hittas här, här och här. Och tack för skjutsen och sällskap Therese VestmanMartin Weigert, Sofia Franzén och Petter Palander.

Och även tack till Dojjan och Pernilla Åström som gjorde mig sällskap på bussresan till Linköping då SJ stängt av vissa sträckor för underhåll.

PS. Du har väl inte missat 24hbc 2011?