Etikettarkiv: Peter Krantz

Hack for Sweden 2014

Den 15-16 mars 2014 i Stockholm arrangeras för första gången Hack for Sweden och jag sitter i juryn tillsammans med grymma personer som Peter Krantz, Pernilla Rydmark och Kristofer Sjöholm.

Vi ska tillsammans se till att finfina priser delas ut i följande kategorier:

Hack for Sweden Award

Priset Hack for Sweden Award går till det bidrag som har bäst har kombinerat data på ett kreativt sätt och skapat den bästa och mest nyskapande applikationen eller tjänsten som helhet. Användandet av datamängder från flera myndigheter värderas extra högt.

Bästa visualisering

Med hjälp av data illustrera en komplex verklighet på ett nyskapande sätt.

Bästa affärsnytta

Applikation, tjänst eller produkt med förutsättningar att kommersialiseras.

Bästa nytta för allmänheten

Skapa ett värde för svenska medborgare och driva samhällsutvecklingen i en positiv riktning.

Helt grymt också att 13 stycken myndigheter är med på banan och tillhandahåller data samt kompetens i någon form. Hacket går av stapeln den 15-16 mars 2014 i Naturvårdsverkets lokaler på Valhallavägen 195 i Stockholm (fd Konstfacksskolan).

Sista anmälningsdag är söndagen den 2 mars 2014, observera att antalet deltagare är begränsat så det kan bli fullt innan dess. Så vänta inte för länge på att anmäla dig eller ditt lag!

E-förvaltning och e-tjänster

I fredags så medverkade jag på ett frukostmöte anordnat av Stockholm IT Region. Frukostmötet började med  Stockholms stads tillförordnade stadsdirektör Staffan Ingvarsson och sedan så blev det en paneldebatt där jag, Anette Holm (Stockholm stad), Anna Kelly (PwC), Tommy Bengtsson (Solna stad) samt Mikael Haglund (IBM) berättade lite om våran syn på olika frågor som Magnus Höij (IDG) modererade.

Även så släpptes en rapport med titelen Stockholm: mötesplats för utveckling av digitala tjänster.

Ladda hem rapporten här: http://sv.stockholmitregion.com/rapport/

Uppdatering: I rapporten så återfinnes en mängd kända namn såsom mig själv, Joakim Jardenberg, Ted Valentin, Peter Krantz mfl.