Etikettarkiv: öppna data

För internets bästa ❤️

Jag har två nya uppdrag där jag verkar för internets bästa. Det är två styrelseuppdrag där det enda är för .SE (Stiftelsen för internetinfrastruktur) sedan November 2014 och det andra är Internet Society Sweden Chapter (ISOC-SE) sedan förra veckan.

Även så anordnar jag och Anne-Marie Eklund-Löwinder säkerhetsspåret för årets Internetdagarna som går av stapeln i November.

Men vad är för internets bästa då? Jo, du får nog olika svar beroende på vem du frågar men det jag tycker är viktigt är följande:

  • Fler lär sig programmera genom exempelvis barnhack
  • Ökad mångfald inom internetbranschen
  • Öppna data och entreprenörskap
  • Säkerhet såsom krypteringDNSSEC
  • IPv6
  • Robusthet, driftsäkerhet och stabilitet

Det är roliga uppdrag och förhoppningsvis kan min medverkan göra internet till en lite bättre plats. Och om du gillar internet så tycker jag att du ska gå med i den ideella föreningen ISOC-SE som kostar 350kr / år.

Vad tycker du är viktiga internetfrågor?

Bild CC BY 2.0 @balleyne

Hackathon i datajournalistik

Föreningen FAJK och Journalistik/Medieteknik på Södertörns högskola och forskningsprojektet Databasjournalistik arrangerar Sveriges första journalistiska hackathon.

Hacket går av stapeln Lördag 5 maj kl 10.30 – Söndag 6 maj kl 14.30 och kommer att vara på Södertörns högskola, Flemingsberg, Stockholm.

Vi vill skapa en mötesplats för journalister, utvecklare och grafiker som gillar data. Vi vill utmana er att tillsammans hitta journalistiska historier som redaktionerna i dag missar. Vi vill också att ni söker nya sätt att presentera de här historierna på, till exempel i form av datavisualiseringar, appar och webbtjänster.

Ni kommer att ha 24 timmar på er att ta fram en nyhet, en visualisering eller en applikation/webbtjänst baserad på Stockholm stads data. Vi uppmuntrar er att kombinera deras data med annan tillgänglig data.

Antalet deltagare är begränsat till 30 personer. För mer information se fajk.nu.