Etikettarkiv: myndighetsdata

Appening – 24h utveckling med öppen data

I helgen så går Appening av stapeln i Sundsvall.  Detta är ett event där det går ut på att bygga en tjänst på 24 timmar i lag eller själv där målet är att ta fram en tjänst baserad på offentlig data, ungefär som Codemocracy. Eventet genomförs i samarbete mellan E-delegationen och Mittuniversitet.

Mer information och Appenings webbplats hittas här: www.miun.se/appening. Tyvärr så kan jag själv inte deltaga men jag rekommenderar att du gör det!

Tipstack till Peter Krantz.

 

 

Öppen information från myndigheter

Det går nu att beskåda min senaste skapelse på GovData.se, sajten är uppbyggd runt information som jag fått tag på från myndigheter under offentlighetsprincipen. I dagsläget så är all information baserat på finansiell information såsom vilka företag som tar betalt till vilka myndigheter och hur mycket.

Det är riktigt trevligt att kunna se utgifterna som ca 70 av våra myndigheter har: Vart tar våra skattepengar pengar vägen? Vilka företag levererar för hur mycket och till vem?

Användningsområdena är många och jag tar gärna emot förslag på hur jag kan förbättra sajten med grafer exempelvis och dylikt (vilket ej finns i dagsläget).

Hittar du några snaskiga detaljer? Skriv en kommentar på GovData eller här på bloggen.