Etikettarkiv: mikroblogg

Bloggy tackar för sig

bloggy-logo8-small

Uppdatering: En intressant sak som kan vara värt att nämna i sammanhanget är att Bloggy hade mer svenska användare än Twitter när det begav sig.

Det är nu 7 år sedan som jag skapade Bloggy eftersom Google köpte upp (och la ner..) Jaiku. Twitter fanns, men var en tjänst som låg långt efter både Pownce och Jaiku. Jag skapade Bloggy under några månaders intensiv kväll/nattprogrammering.

Så här såg det första mailet jag skickade ut till en privat e-postlista för att erhålla lite feedback den 15:de September 2008:

De senaste halvåret så har jag lagt mer eller mindre allt krut på ett enda projekt som går under namnet Bloggy.se som är en mikroblogg-plattform, och nu skulle jag behöva lite hjälp med att testa och hitta buggar och så klart få lite input på bra/dåliga saker innan det är dags för en publik beta.

Bloggy har nu strax över 90k användare och har en internationell systersajt med 9 språk på Cuzo.com. Det har varit många roliga minnen och många sömnlösa nätter och tidiga morgnar med buggfixar (alltid mot livesystem). Totalt finns 12 625 120 inlägg i bloggys databas (automatiska, manuella etc).

Intressanta blogginlägg som jag skrivit på vägen:

Avslutar med en bild som var vanligt förekommande under vissa perioder:

jaiku

Fyra tips för företag på Bloggy

Mikrobloggande är fortfarande ett mysterium för många företag. Jag har tänkt ut några tankar som jag tror är viktiga för att lyckas på Bloggy som företag! Idag har Bloggy över 10 000 svenska  användare som postar  antal inlägg varje dag. Även om det är en bit kvar till 9 miljoner så är majoriteten av användare på Bloggy webbsociala människor och det som postas på Bloggy, stannar inte på Bloggy.

Har du ännu inte kommit igång har jag skrivit en kom igång guide till Bloggy!

1. Snacka!
Sälj inte! Detta är inte ett tillfälle då du kränger dina produkter, tjänster, tankar eller vad du nu vill sälja. Snacka med människor istället. Bloggy är ett stort vardagsrum där människor umgås! Hoppar du in där och börjar sälja, kommer alla tycka att du är en udda filur och troligtvis ignorera dig. Om du istället går fram och snackar med någon, då bygger du en relation till den människan!

2. Lyssna mer än du snackar
Gud gav dig två öron och en mun. En ganska tydlig signal om att du skall lyssna mer än vad du pratar! Detta gäller på Bloggy också. Speciellt när du är ny där. Lyssna och se vilka som kan vara intresserade och vad de vill prata om

3. Kommunikation pågår alltid på mottagarens villkor.
Det handlar alltså inte om dig. Lättaste sättet att hantera detta är faktiskt att vara hjälpsam. När du är en aktiv och bidragande del av samhället på Bloggy, kommer människor också börja hjälpa dig. Du måste börja ge, innan du kan få! Så var hjälpsam,posta intressanta men relevanta länkar, svara på frågor, hänvisa eller sammanför människor.

4.Var en människa, inte en juridisk person.
Du representerar ditt företag men det utesluter inte din mänskliga röst eller att det inte kan finnas bilder på dig. Människor gillar andra människor i mycket större utsträckning än vad de gillar företag.

Mikrobloggande är en lika stor historisk chans för företagen som för människorna. Så sparka igång ett Bloggykonto nu!

Detta inlägg skrevs av Christian Rudolf som vanligtvis bloggar på Disruptive.nu

Pachube – Utbyte av meddelanden i realtid

Jag har ju tjatat ett tag om hur framtiden kommer att se ut när det gäller mikroformat och hur mikrobloggar driver utvecklingen av snabba utbyten av meddelanden framåt.

Nyss så hittade sajten som gör just detta: pachube.com (via Peder Fjällström), så här beskrivs tjänsten:

”Welcome to Pachube, a service that enables you to connect, tag and share real time sensor data from objects, devices, buildings and environments around the world. The key aim is to facilitate interaction between remote environments, both physical and virtual.”

Sociala medier och mumbaiterror

Niclas på samesamebutdifferent skriver lite om hur sociala medier såsom Twitter används för att direktrapportera från terrorattackerna.

Den numera Twitter-ägda tjänsten Summize som återfinns på search.twitter.com uppdaterar med flera inlägg per sekund om händelseutvecklingen i Mumbai.

Internet börjar nu mer och mer likna det DARPA hade som vision en gång i tiden då Internet skapades för den amerikanska militären:

Flera sajter används (redundans) för rapportering i realtid från krisdrabbade områden.

Bloggy

bloggy-logo8-small

Då var det dags att avslöja vad Bloggy.se är för något! Det är en helt enkelt en ny svensk mikroblogg-tjänst som jag utvecklat under en lång tid. Beta-testerna börjar gå mot sitt slut och det är dags att öppna upp för fler glada användare!

Jag är själv en användare av mikrobloggar såsom Jaiku, Twitter och Pownce och insett att det saknats något på den svenska marknaden så därför gjorde jag Bloggy.

Bloggy har en mängd finesser som är på tok för många att beskriva här men de trevligaste enligt mig är:

  • Mikroblogga med text eller bild från mobiltelefonen med SMS eller MMS
  • Ladda upp filer/bilder/filmer etc
  • Följ dina vänner och se vad de skriver eller kommenterar
  • Markera och dela med dig av sådan du gillar lite extra
  • Koppla din blogg eller annan sida med RSS-flöde till din mikroblogg
  • Uppdatera Twitter och Jaiku från Bloggy
  • Trevliga URLer. Exempelvis http://jonasl.bloggy.se/hej-ha-dar-ute

Så! Vad tror du? Kommer Bloggy att bli en tjänst som du använder?

iPhone, Ted, Reboot, Mikroblogg

Ingen kan ju ha missat att Telia kommer att sälja iPhone i Sverige. Säljstart är 11’de Juli och priset kommer att vara horribelt högt: telia.se/iphone

Andra bloggare som skriver om iPhone:

**

Ted Valentin är överallt: What’s Next och SydSvenskan.

**

Reboot 10 har genomförts i Köpenhamn. Många bloggare har varit där och rapporterat: http://reboot.bloggz.se

**

Min blogg mikroblogg.se rankar nu högt på sökordet ”mikroblogg”, inte så konstigt kanske.. Nu återstår bara kryptera