Etikettarkiv: markus jalmerot

Domänvärdering

Jag har länge funderat på vilka faktorer det är som gör att ett visst domännamn är värdefullt, är exempelvis smslan.se mer värdefullt än webbsidan.se?

Därför har jag nu gjort en liten lista med faktorer som jag anser bör undersökas och tas i beaktning gällande värdering av domäner. Lägg ihop poäng enligt nedan lista.

1. Finns det en utvecklad webbsida eller webbtjänst på domänen?

2. Ekonomisk vinning möjligt av domännamnet. Det jag menar med detta är om det finns en direkt koppling att det går att tjäna pengar

3. Ålder? När registrerades domänen.

4. Antalet inlänkar? Titta även i Archive.org

5. Vad har snarlika domännamn sålts för?

6. Längd. Exempelvis: En tre bokstävers .COM har alltid ett visst ”grundpris”

7. Siffror i domännamnet eller extra tecken ger minuspoäng, exempelvis ”alltom”

8. Sökvolym samt träffar i Google, använd med fördel Keyword Tool

9. Framtid

10. Personligt värde, du kanske har utvecklat en tjänst och söker ett bra namn vilket gör att du är beredd att betala mer.

Se även vad Markus Jalmerot har skrivit om domänvärderingar här eller ZN på dnzup.se

Jag har säkert glömt ett antal punkter som bör finnas med på ovan lista, skriv en kommentar vad du anser!

Bloggkoll, värderingar, brevspam, fonter och slumptal

Markus Jalmerot har gjort en trevlig och grundlig utvärdering av två svenska modebloggare och en vacker dag så kanske jag tar och anammar vissa av dessa parametrar till BloggVärde.se:s värdering. IDG skriver även om detta.

**

Mattias Swenson som enligt mig är en av Sveriges yngsta och hetaste entreprenörer som bl.a står bakom forumet Swedish Startups berättar att BloggKoll nu finns en en alldeles ny fräsch version. Även Christian Rudolf på Disruptive har bloggat om detta.

**

Dan Nilsson slutar aldrig att förvånas och tar till nya guerilla marknadsföringsmetoder för att få ut budskapet om sin nya E-butik RoligaPrylar.se

**

Antalet bloggar som blivit värderade på BloggVärde.se överstiger när som helst 10 000! Det är helt sjukt vilken genomslagskraft sajten har fått. Testade att göra några slagningar i databasen och kom fram till att ungefär 300 svenskar skulle kunna blogga på heltid (räknat på medellön 222 520/år). Men som vanligt så ska man nog inte lita allt för mycket på mina hemmatränade apor!

**

Gillar du Naive Bayes, NGram analys eller kanske bygga dataminingplattformar tillsammans med Marcus Herou som är en av Sveriges främsta utvecklare? Då är Tailsweep rätt ställe för dig.

**

Read Write Web skriver att FontStruct är en ny webbtjänst som låter dig bygga egna fonter direkt på webben och sedan dela med dig av dessa. Jag gillar’t! Är du en riktig design nörd så kan du även gå direkt till överkursen och ladda hem FontForge:

An outline font editor that lets you create your own postscript, truetype, opentype, cid-keyed, multi-master, cff, svg and bitmap (bdf, FON, NFNT) fonts, or edit existing ones. Also lets you convert one format to another. FontForge has support for many macintosh font formats.

**

Lita inte för mycket på dina slumptal, speciellt inte om du använder OpenSSL tillsammans med Debian, Ubuntu eller Knoppix. Luciano Bello har nämligen hittat en brist som gör det möjligt att förutse genererat nyckelmaterial. Testa om du har dåliga nycklar med följande program. Beskrivning:

# Debian/OpenSSL Weak Key Detector
#
# Written by Florian Weimer <[email protected]>, with blacklist data
# from Kees Cook, Peter Palfrader and James Strandboge.

Update: Detta gäller så klart även SSH-nycklar. Se metasploit.com/users/hdm/tools/debian-openssl

When creating a new OpenSSH key, there are only 32,767 possible outcomes for a given architecture, key size, and key type.

**

Du glömmer väl inte heller att gå på det event som Swedish Startups samt Booli håller i? Jag kan tyvärr inte närvara.

**

Puust, så här mycket text som inte varit kod har jag inte skrivit på länge.