Etikettarkiv: logotyp

Nya domänförvärv

Har hittat några bra domännamn på andrahandsmarknaden som passar till en befintligt som jag har (trackvisits.com).

Följande domäner är nu i mina ägor:

Men nu får jag ju problemet istället att jag inte vet vilken domän jag ska välja som huvuddomän? En logotyptävling ligger även uppe på 99desings.

Vilken logotyp tycker du är snyggast och vilken domän passar bäst?

Populäraste sökorden 2009

Även om denna blogg handlar till stor del om de tjänster jag utvecklar och webbutveckling i allmänhet så har de flesta hittat till denna blogg på ett antal sökord såsom logotyp och logotyper. Och inlägget de landar på är följande från 2007:

Hoppas 2010 blir det året då jag hinner med allt jag skulle gjort 2009. Kommer att skriva ett längre inlägg som sammanfattar det otroliga året 2009 då precis allt hände.

Download11.com uppdaterad

Nu har jag äntligen fått tummen ur och gjort en mindre ansiktslyftning på download11.com och styrt upp lite SEO bitar bl.a. då jag ej haft något meta keyword. Nya logotypen slängde jag ihop på 5 minuter och den ser ut enligt följande:

Finns så klart mycket kvar att göra såsom att fixa all ”HTML-fulkod”, men men. Måttot för sajten har alltid varit kvantitet, inte kvalitet.

Update: Nu finns även beskrivningen på de 100 populäraste mjukvarorna på download11.com tillgängliga på olika språk med hjälp av detta inofficiella Google API.

Populäraste inläggen

Till Er nya bloggläsare och gamla rävar så tänkte jag skriva en liten lista över de inlägg som är populärast här på bloggen:

Och av någon anledning så är sidan ”Om mig” mycket populär.

Hur man skapar webb 2.0 logos

Webb 2.0 har ju sina karaktäristiska logotyper med övergående färger, spegling osv. Här kommer några guider hur du skapar dessa logotyper med hjälp av Adobe Photoshop:

Photoshop kostar cirka 10 000kr och kan vara en bra investering. Annars så rekommenderar jag ju såklart TheLogoCompany eller GIMP.

Saknar du en trevlig logotyp?

När det var dags att sjösätta bloggz.se så behövdes bara en trevlig logotyp och inspirerad av nedan logotyper så beställde jag en logotyp från The Logo Company som verkade göra trevliga logotyper för ett billigt pris och när jag hade fått några förslag från dem och ändrat lite på logotypen så blev jag mycket nöjd med den slutgiltiga logotypen för bloggz.se

Bilden är snodd från http://brandautopsy.typepad.com/brandautopsy som i sin tur snott den från http://blog.eachday.com