Etikettarkiv: kryptering

Konsultlivet

Det senaste året har jag fokuserat mer på min konsultverksamhet under Triop AB. Det har varit otroligt kul men också långa dagar och mycket stressigt stundtals. Försöker bli bättre på att effektivisera konsultlivets vardag genom att lära mig mer om GTD och använda verktyg såsom Billogram.

Lär mig även mer om offentliga upphandlingar och ramavtal samt försöker lägga tid på att forska och föreläsa mer. Har så klart inte övergett den egna webbutvecklingen helt och har en ny tjänst som snart lanseras. Avslutade nyss även bokslutet för förra året och vinsten tredubblades i bolaget vilket alltid är trevligt och omsättningen gick upp med 30%.

Den blogg som jag uppdaterar mest just nu är Kryptera.se där jag skriver om IT-säkerhet och kryptering vilket är några om områden som jag konsultar inom förutom DevOps.

På det mer personliga planet så klarade jag av mitt mål som jag tränat inför i två år: Ironman Kalmar 2014 vilket jag bloggade om på jonaslejon.se.

Några intressanta event framöver:

AlternativeTo, AuktionsFynda, iPhone 3GS, Bambuser

Om du mot all förmodan missat AlternativeTo.net av @raawmarkus och @olaj (som även bloggar på ohsohightech.se). AlternativeTo listar alternativ på mjukvaror som du använder dagligen såsom Photoshop och Firefox.

**

Auktionsfynda.se av Henrik Berggren, David Kjelkerud och Ted Valentin. Henrik och David skapade även den coola mashupen citysounds.fm under Music Hackday. Läs mer på SoundClouds blogg.

**

Visste du att krypteringen i iPhone 3GS är så kass att den knäcks på några minuter?

**

Är det nu man kan säga att Bambuser är mainstream? Martin Sandberg har skrivit om detta.

Jaiklinks RSS, Prisr, Kryptera osv

Vill du veta vad som händer? Lägg till Jaiklinks till din RSS-läsare: http://jaiklinks.com/rss Jaiklinks samlar på länkar från Jaiku

**

Mitt bloggnätverk växer med ytterligare en blogg: Kryptera.se – Information och nyheter om krypto

**

Thord Daniel Hedengren som bloggar på TDH.se (Kontent/Pakten/Cylinder Labs) släpper en ny sajt som heter Prisr där prismedvetna personer kan utbyta pristips.

**

Hjalmar m.fl släpper tidningar.nu och Tuurf Lite

**

Krig mellan Loopia och Binero? Blogginlägg som försvinner. Internet glömmer aldrig