Etikettarkiv: Kinect SDK

Microsoft Dag 2 – Kinect SDK, HTML5 och öppenhet

Dag 2 här hos Microsoft började med att vi tittade på en live-stream som sändes från några hus längre bort här på campus där Channel 9 berättade att Kinect SDK nu har släppts och går att ladda hem här: research.microsoft.com/kinectsdk

Efter det att Channel 9 offentliggjort SDK:t så kom Jeff Sandquist över och berättade lite om hur upplägget såg ut:  De bjöd in SDK-utvecklare 24h innan släppet och genomförde ett litet hackaton där diverse olika roliga implementationer skapades med hjälp av Kinect.

Microsoft berättade även om det arbete som genomförs inom OpenSource samt öppna standarder. Föredraget hölls av Jas Sandhu som var en skön snubbe som bl.a. varit inblandad i VRML-standarden. Sista talaren för dagen var svensken Ziad Ismail som är Director IE Product Management som berättade om olika Internet Explorer versioner och HTML5 vilket jag anser var en mycket intressant presentation.

Dagen avslutades på coola Boeings Musem of Flight (se bilder nedan).

Och som vanligt så är det diskussionerna mellan och efter presentationerna som är mest intressanta. Några diskussioner som avhandlades igår var huruvida slutanvändaren av mobiltelefoner vill ha möjligheten att uppdatera mjukvara i sin telefon, varför operativsystem inte har en inbyggd timeline över allt innehåll, hur operativsystem kan bli mer sociala samt spekulationer om Windows 8 där Microsoft är mycket förtegen.

Blandningen av de som är här från andra länder är påtaglig då andra länder bjudit in mestadels journalister. På den tekniska sidan så är vi två programmerare här och en systemadministratör.

Microsoft dag 1

Nu är dag ett av besöket hos Microsoft över och det har varit en dag full med olika intryck, funderingar och intressanta diskussioner. Dagen började med att Miha Kralj från ”Office of the CTO” höll en intressant presentation om allt från uppkopplade kylskåp till nanometer på kretsar.

Tydligen så har Microsoft 35 anställda som hanterar 200 000 servrar i Chicago där anställda inte ens har åtkomst till de fysiska servrarna. Detta för att förhindra fel orsakade av den mänskliga faktorn (kortfattat).

Andra föreläsare under dagen var bl.a. Tim O´Brien som pratade om molntjänster som bl.a. ingår i Azure.

En imponerande syn är storleken på det område där Microsoft håller till utanför Seattle där verkligen allt finns. Exempelvis så finns det minst två fotbollsplaner.

Imorgon ryktas det om att ett SDK ska släppas till Kinect samt så kommer det finnas tillfälle att träffa svenskar som jobbar på Microsoft i Redmond samt så är ett besök till Boeing museet inbokat.

Diverse bilder från dagen: