Etikettarkiv: joakim jardenberg

E-förvaltning och e-tjänster

I fredags så medverkade jag på ett frukostmöte anordnat av Stockholm IT Region. Frukostmötet började med  Stockholms stads tillförordnade stadsdirektör Staffan Ingvarsson och sedan så blev det en paneldebatt där jag, Anette Holm (Stockholm stad), Anna Kelly (PwC), Tommy Bengtsson (Solna stad) samt Mikael Haglund (IBM) berättade lite om våran syn på olika frågor som Magnus Höij (IDG) modererade.

Även så släpptes en rapport med titelen Stockholm: mötesplats för utveckling av digitala tjänster.

Ladda hem rapporten här: http://sv.stockholmitregion.com/rapport/

Uppdatering: I rapporten så återfinnes en mängd kända namn såsom mig själv, Joakim Jardenberg, Ted Valentin, Peter Krantz mfl.

 

 

 

 

 

Besök hos Microsoft i Redmond

Jag har blivit utvald som en av fem personer från Sverige åka till Microsofts huvudkontor i Redmond och lära mig lite om Microsoft och dess verksamhet och produkter. Jag har sedan tidigare ett relativt platoniskt förhållande till Microsoft, dock så använder jag dess operativsystem Windows dagligen i någon form. På serversidan så faller dock mitt val på Ubuntu/Linux eller Free/OpenBSD.

Det enda event jag medverkat tidigare på i Microsofts regi är ett trevligt rundabordssamtal som Stephanie Smitt Lindberg (numera på Scandic) bjöd in till 2009 (bloggytråd om inbjudan).

Vi fem som åker förutom mig själv är Walter Naeslund, Pingis Hadenius, Joakim Jardenberg och Tommy K Johansson.

Tidningen Resumé har har skrivit roligt om detta.

Webbsändning från Rosenbad

Utrikesdepartementet dokumenterade släppet av OpenAID igår där jag, Joakim Jardenberg, Lisa Sjöblom och Thomas Bjelkeman-Pettersson medverkade som expertpanel. Inledningstalet hölls av biståndsministern Gunilla Carlsson.

Hur länge kan jag bli presenterad som ung entreprenör? Klicka på bilden för att komma till sändningen:

Öppen tillgång till myndighetsdata

Med nya PSI-direktiven strax inskrivet lagboken så kan inte myndigheter ducka längre. Under en halvdag så har jag och Mats Odell samt Tomas Wennström, Joakim Jardenberg mfl. talat om tillgången till öppen information hos myndigheter.

Surrealistiskt nog så skickade jag in min presentation till Handelskammaren som OpenOffice ODP-format vilket de ej kunde hantera så jag konverterade till Microsofts proprietära format PPT vilket resulterade i att min Hans Rosling inspirerade slide föll bort.

Många intressant diskussioner uppkom om bl.a. hur mycket myndigheter skulle förädla informationen innan den släpps fri. Detta innebär troligtvis också fler licensvillkor etc. hur den får användas. De flesta verkade vara överens om att desto råare desto bättre.

Jag gav även de generaldirektörer som var på plats ett erbjudande att lösa deras eventuella problem att skapa ett API. Tyvärr så är det nog inte där skon klämmer.

Update: Tomas underbara presentation finns nu här.

Bild: svalin

Domäner, mittpostnummer, emoticards

Dan Nilsson har gästbloggat på Internetdagarnas blogg och skriver om 10-års registreringar av .SE-domäner och Joakim Jardenberg har gästbloggat om K-märkning av domäner.

**

MittPostnummer.se har registrerat ca 7000 .SE-domäner i form av postnummer såsåom 72246.se osv..  en superlokal anslagstavla på nätet

**

Jag har införskaffat ett antal domäner för nya projekt, dels från andrahandsmarknaden och dels nyregistreringar. Som tur var så finns det fortfarande relativt bra namn.

**

Roman Pixell och David Haddads 24hbc projekt Emoticards som går ut på att du skickar fysiska vykort med valbara motiv. Kolla in www.emoticards.com

**

Martin är tillbaka och rapporterar löpande om nya intressanta händelser i branschen: http://ms–online.blogspot.com

**

Någon tyckte att min sajt TweetValue.com var så bra att de gjort en egen sajt som går under namnet TweetWorth.com