Etikettarkiv: istockphoto

24h Business Camp 2012

Nikke och Jag på väg till 24hbc - Flickr CC BY 2.0 @jocke66

Snart är det dags för årets upplaga av hackerfesten 24h Business Camp där en mängd sköna människor träffas ute på Yasuragi Hasseludden och bygger på grymma idéer under just 24 timmar.

Jag har varit med två av tre gånger tidigare och det har varit riktigt roligt. Man verkligen märker hur programmeringen blir segare och segare ju mer tiden går.

Årets strategi inför 24hbc

Tiden är kort och jag tycker att förberedelser är något som är A och O. En sak som jag brukar bestämma mig innan är vilken design jag ska använda mig av, och det gör jag ofta genom att köpa en färdig mall färdig från exempelvis ThemeForest eller snygga ikoner från iStockphoto (affiliate länkar).

Det kan även vara bra att ha en plan nedskriven med olika aktiviteter som ska genomföras. Ska programmering pågå till kl 23 och sedan lägga resten av dygnets timmar innan man däckar på marknadsföring?

Att lära sig och få in rutinerna att använda ett ramverk för utveckling redan innan kan också vara en bra idé samt åtminstone ha tänkt igenom ett upplägg kodmässigt också.

Se även till att ha klart med servrar, dns:er, din egen dator, uppkoppling, kablar och allt annat som eventuellt kan strula och ta tid.

Och kom även ihåg att slappna av, ha kul och ta tillfället i akt att prata med alla som man vanligtvis inte hinner träffa.

Vidare läsning

Här kan se listan med alla lag och idéer samt läs även mitt inlägg från 2009: Hur du lyckas med webbtjänst på 24h.