Etikettarkiv: HTML5

Webbutveckling för framtiden

HTML5Att webbutveckla för framtiden eller åtminstone anamma nya tekniker är något som jag gör ständigt. Här är några av de förbättringar/framsteg jag gör:

  • Från MySQL till Redis
  • Från HTML4 till HTML5
  • Från Apache till Nginx
  • Från sed/awk etc till MapReduce med Hadoop

Sen försöker jag i viss mån även att förbättra följande:

  • Nyttja PHP-frameworks i större omfattning
  • Webb-frameworks (typ Twitter Bootstrap)
  • Från PayPal till DIBS eller motsvarande för betalningslösningar
  • Och även uppgradera gammal kod att fungera med nya PHP-versioner, några saker jag ändrar är bl.a. mysql_* till mysqli_ och php short tags
  • Cufón

Så man slipper uppfinna hjulet allt för många gånger och att kod slutar fungera vid uppgraderingar. Men det finns även ett antal nya tekniker som jag önskar att jag hade mer tid att testa:

Något fundamentalt som jag missat?

Microsoft Dag 2 – Kinect SDK, HTML5 och öppenhet

Dag 2 här hos Microsoft började med att vi tittade på en live-stream som sändes från några hus längre bort här på campus där Channel 9 berättade att Kinect SDK nu har släppts och går att ladda hem här: research.microsoft.com/kinectsdk

Efter det att Channel 9 offentliggjort SDK:t så kom Jeff Sandquist över och berättade lite om hur upplägget såg ut:  De bjöd in SDK-utvecklare 24h innan släppet och genomförde ett litet hackaton där diverse olika roliga implementationer skapades med hjälp av Kinect.

Microsoft berättade även om det arbete som genomförs inom OpenSource samt öppna standarder. Föredraget hölls av Jas Sandhu som var en skön snubbe som bl.a. varit inblandad i VRML-standarden. Sista talaren för dagen var svensken Ziad Ismail som är Director IE Product Management som berättade om olika Internet Explorer versioner och HTML5 vilket jag anser var en mycket intressant presentation.

Dagen avslutades på coola Boeings Musem of Flight (se bilder nedan).

Och som vanligt så är det diskussionerna mellan och efter presentationerna som är mest intressanta. Några diskussioner som avhandlades igår var huruvida slutanvändaren av mobiltelefoner vill ha möjligheten att uppdatera mjukvara i sin telefon, varför operativsystem inte har en inbyggd timeline över allt innehåll, hur operativsystem kan bli mer sociala samt spekulationer om Windows 8 där Microsoft är mycket förtegen.

Blandningen av de som är här från andra länder är påtaglig då andra länder bjudit in mestadels journalister. På den tekniska sidan så är vi två programmerare här och en systemadministratör.