Etikettarkiv: google translate

Översättningar

För några år sedan så byggde jag ett system till Bloggy på adressen translate.bloggy.se som gjorde det möjligt för vem som helst med ett Bloggy-konto att översätta till några fördefinerade språk. Det gick mycket väl och många var snälla och hjälpte att översätta till italienska, portugisiska, tyska, danska, franska och tyska.

Projektet låg dock på is och den enda versionen som lanserades var engelska och då under varumärket/domänen Cuzo.com. Åren gick och igår så tog jag äntligen tag i genereringen av språkfiler och efter några timmars hackande så finns nu Bloggy på 10 olika språk med hjälp av alla användare och lite Google Translate.

Min avsikt är att göra översättningssystemet till öppen källkod så vem som helst kan crowdsourca översättningen av sin webbplats.

Nu återstår bara att fixa alla buggar såsom att alla texter inte blir översatta samt att fundera på om det är tangentbordet eller IP-numret (geoip-lokalisering) som bör avgöra vilket språk som visas för användaren, vad anser du? Samt så måste det även bli möjligt att byta språk.

Nytt och bra från Google

Google har på senare tid lanserat en hel del intressanta projekt, såsom:

Pust. Det var en hel del och då har jag säkert missat en hel del.