Etikettarkiv: flippa

Jag säljer Blogbackupr.com via Flippa

Har nu äntligen lagt ut Blogbackupr.com till försäljning på Flippa. Om du läser detta inlägg och är intresserad av att köpa Blogbackupr så ingår även tjänsten + domännamnet Bloggbackup.se.

Jag säljer tjänsten för att jag känner att någon annan med mer tid och kraft kan ta tjänsten till nästa nivå och erbjuda sådant som jag tänkt men aldrig fått mig tid för:

  • WordPress-plugin
  • Betalningsförfarande (no more free)
  • Förbättrat stöd för återställning av blogginlägg
  • Signup via Facebook + Twitter

Blogbackupr Flippa Uppdatering: Tjänsten är nu såld för 1500$ vilket är helt ok eftersom minsta belopp jag kunde tänka mig att sälja sajten för var 995$.

 

TweetBackup är till salu

Eftersom jag är så ivrig att starta nya spännande projekt så blir oftast äldre projekt lidande. TweetBackup är ett av mina mer intressanta projekt och var troligtvis helt unik då tjänsten startades 2008.

Nu känner jag det är dags för någon annan att ta över rodret och förhoppningsvis fortsätta att utveckla tjänsten som nu har över 100 betalande användare. Tjänsten 15651 användare där tweets arkiveras dagligen och totalt har över 51 miljoner tweets arkiverats.

Tjänsten ligger uppe för budgivning på Flippa.com där du kan lägga bud. Budgivningen pågår i 28 dagar till.

Bra att veta är exempelvis att tjänsten var med på PCMag:s topp 100 lista över webbtjänster år 2009 och att sajten rankar #1 på sökfrasen: twitter backup.

Jag finns att följa på Twitter här @jonasl

Operation driftsäkerhet och hastighet

Just nu jobbar jag på att försöka få till en bättre driftsäkerhet samt hastighet på mina webbplatser. Detta innebär bl.a att tjänster flyttas om mellan mina minst sex servrar och att mjukvaror såsom Apache slängs ut till förmån för Nginx och Lighttpd.

Jag försöker minska antalet komponenter som kan gå fel och försöker införskaffa viss överkapacitet istället för att alltid ha lite för lite som det varit tidigare.

Detta kommer troligtvis att resultera i mindre brandsläckning och mer tid till utveckling av nya grymma tjänster. Har även för avsikt att sälja av ett antal mindre tjänster såsom TweetValue via exempelvis Flippa.com