Etikettarkiv: expressen

Newsmill, Blogg.se, Iconvert, Google Chrome

Simon Sundén slutar på Online Services och startar istället företaget Iconvert tillsammans med Erik Nettelbrandt. Läs mer på Iconvert.se eller Joinsimon.se

**

Bloggplattformen blogg.se som numera ägs av Allers har bytt utseende på sin förstasida Blogg.se, bra eller anus? Själv tycker jag att sidan har på tok för mycket text och är rörig. Även BetaAlfa skriver om detta.

**

Newsmill verkar vara en ny slags Sourze där användarna själva lägger upp material och tycker till. Verkar vara mycket skriverier om denna satsning, läs exempelvis  DN: Debattsajt nära 100.000 läsare. Bakom sajten står bl.a två föredetta Expressen-människor PM Nilsson och Leo Lagercrantz samt så står Bonnier för pengar.

**

Google har släppt sin nya webbläsare Chrome som baseras på WebKit som är en OpenSource html/javascript-motor från Apple. WebKit används exempelvis av webbläsaren Safari.

Läs mer på Google Bloggen eller IDG.

Jobbr, WiFiKartan, Sphinx, Twittapps samt Bisongoogle

Fredrik Wass som bloggar på bisonblog testade att använda Jaiku för att få in frågor till en intervju med Google-Sveriges Stina Honkamaa samt Nicklas Lundblad. Läste även idag att Expressens tidningsupplaga refererat till denna (samt online här).

**

Skaparen av Sphinx, Andrew Aksyonoff höll en presentation på MySQL UC 2008:

**

Ted Valentin fortsätter att leverera intressanta sajter och senast ut i *kartan.se är WiFiKartan.se som listar fik för Internet-nomader. Hittade denna roliga recension om nördcaféet #1, il café

– Nån tittade in i inre rummet och konstaterade: ´Jaha, det var här Dreamhack hålls´

**

Jobbr.se är en ny jobbsajt för IT-relaterade jobb skapad av Skellefteåkillen Kristoffer Lidman. Snygg sajt som vanligt när Kristoffer är i farten.

**

Jag köper fler domäner och denna gång är det uhack.com, siteguard.com samt oddpay.com

**

Twingly-Anton gästbloggar på ReadWriteWeb om de populäraste Twitter app’sen vilket tydligen är Twhirl.

**

Ett kul tidsfördriv är att köra runt på Google Maps gator med googleDrive.

**

Google Safe Browsing har nu öppnats upp mer och nu är det möjligt att kontrollera om godtycklig webbsajt innehåller skadlig kod eller ej, den magiska URL:en är: