Etikettarkiv: Entreprenörskap

Hackernytt ♥

Petter Palander och Erik Starck har för ett tag sedan skapat den underbara sajten Hackernytt.se där intressanta nyheter som jag tycker är mycket relaterade till sådant jag gillar dyker upp inom områden såsom webb, entreprenörskap och startups.

Jag följer ju HackerNews från Y-Combinator sedan en tid tillbaka slaviskt så Hackernytt är ett mycket trevligt initiativ.

[Hackingkonsten att tämja ett system, gärna på ett nytt och oförutsägbart sätt.]

Blogga gärna du också om Hackernytt och besök sajten på http://hackernytt.se eller följ på Facebook.

Andra som bloggat om HN: Disruptive, TKJ, Bisonblog, #jjk.

Frågor till Microsoft

CC Bild av Robert Scoble http://www.flickr.com/photos/scobleizer/2264763977/Snart bär det över pölen till Redmond och Microsoft så varför inte ta tillfället i akt och fråga några relevanta frågor till Microsoft. Inte för att ställa dem mot väggen utan för att höra deras tankar och hur de som jobbar på Microsoft tänker i olika frågor.

Här är några frågor som jag tänkte ställa, kommer du på några andra bra frågor?

1. Vad gör Microsoft när det gäller öppen myndighetsdata? Jag vet exempelvis att Daniel Akenine brukar föreläsa om öppen data samt att Windows Azure Marketplace DataMarket har en del öppen data.

2. Sociala operativsystem, är det framtiden? Och framförallt, vad är ett socialt operativsystem? Se tråd på Bloggy eller Fredrik Wass blogg.

3. Skadlig kod har ju alltid varit en pina för Microsoft som nu även börjar att drabba Apple. Vad för säkerhetsmekanismer kommer att följa med i Windows i framtiden? Kommer exempelvis EMET att integreras?

4. Vad för projekt pågår där Microsoft tänker utanför boxen? Ja, att bjuda in oss är ju en sådan sak. Kinect kanske en annan.

5. Vad gör Microsoft för att uppmuntra entreprenörskap i Sverige? Vad händer inom BizSpark? Disruptive.nu bloggade om BizSpark 2009.

Förhoppningen är så klart att jag även kommer att återkomma med svar på dessa frågor.

STING – Stockholm Innovation & Growth

Hittade detta på Swedish Startups:

Halloj!

Vill tipsa om att STING (Stockholm Innovation & Growth) driver ett kosntadsfritt entreprenörsprogram på kvällstid som heter Startup. För personer som har en affärsidé till ett potentiellt exportbolag. De som är med är studenter, forskare, personer från näringslivet – ja en salig och kunnig blandning av personer som leder till spännande diskussioner. Experter inom olika affärskritiska områden föreläser och alla får utveckla en affärsplan och träna mycket på sin presentationsteknik. Dessutom står 50 000 på spel…Mer info finns på www.stockholminnovation.com under fliken ”Startup”. Programs tart 29 oktober och sista ansökningsdag 30 september!

/Jessica Stark

Startup Events

Kan tyvärr inte närvara ikväll på Facebook Developer Garage Stockholm då lillen tar en hel del tid. Dock så kan jag tipsa om några ”startup”-event framöver som kan vara intressanta som jag eventuellt ska åka på om tid finnes:

Och du! Glöm inte att gå med i det nya forumet Swedish StartupsNing som Mattias Swenson/Bloggkoll skapat.

Undrar du vad OpenCoffee Club är för något? Se här.