Etikettarkiv: Crystone

Lägg inte alla ägg i samma korg

Jag har länge levt efter filosofin att inte lägga alla ägg i samma korg när det gäller serverdrift. Jag använder mig därför av VPS:er samt Co-Location från följande operatörer:

Och när det gäller domändrift såsom DNS och domänregistreringar så använder jag mig av:

Fördelen med detta är att om någon operatör går ner som idag (Hej Binero!) så går inte allt ner.

Test av SliceHost

Fick några minuter över i dag så testade den amerikanska VPS-tjänsten SliceHost som Rackspace äger. Det tog enbart 5 minter för mig att vara i gång och konfigurera den Ubuntu-version som jag valt. Ser lovande ut än så länge och avser att flytta download11.com dit inom en snar framtid då majoriteten av besökarna är från andra sidan atlanten (download11 använder sig av SimpleCDN sedan tidigare).

Jag återkommer med en utförligare rapport med eventuellt för och nackdelar.

Prissättningen ser ut enligt följande:

slicehost

Såg även att svenska Crystone startat en ny VPS-tjänst på Server.se

Sådant jag använder dagligen

För att ge er läsare en lite information om hur jag arbetar så är det följande verktyg/prylar/mjukvara som jag stöter på dagligen i någon form eller omfattning:

Oj, det blev en hel del. Som ni förstår så är det mycket som skall klaffa för att en dag skall lira bra, vilket det gör för det mesta.

Hårdvara och mjukvara

De projekt jag utvecklar ligger till 90% hos Crystone och resten kör jag hemma på diverse servrar. Hos Crystone så använder jag dels en VPS (av historiska skäl) men numera så hyr jag även Co-Location för den relativt nyinköpta servern från Dell av typen PowerEdge SC1435:

model name : Dual-Core AMD Opteron(tm) Processor 2222 SE

cpu MHz : 3000.105

Samt en 1TB hårddisk och 2GB ram.

På dessa olika servrar så kör jag OS av typen FreeBSD 6.2-STABLE, Ubuntu Server 7.04 samt Kubuntu 7.10.

img_0307.jpg