Etikettarkiv: Codemocracy

Team Slumptal

Jag, Emil Stenström samt Joakim Ekberg stod för Team Slumptal under Codemocracy där ambitionen var att bygga en tjänst där du som individ kan se hur politiska beslut påverkar din omgivning. Detta genom att försöka geografiskt (geotagga) märka upp politiska beslut och placera ut dem på en karta (eller visa genom en augmented reality vy).

Tyvärr så blev jag tvungen att avvika tidigare men Emil och Jocke fortsatte att programmera på idéen. Språkvalet var Python och GitHub användes för versionshantering. Än finns ingen publik version men kommer kanske snart.

Grymmaste projektet Codemocracy var Kollektivt.se av Popdevelop som visar bussar i realtid på en karta.

Presentation av projektet Lokalpolitik:

IDG har även skrivit om eventet samt Dagens Industri (tryck).

Codemocracy

I helgen är det dags för Codemocracy. Codemocracy är ett event där utvecklar träffas och skapar tjänster runt API:er och information som tillhandahålls av myndigheter. Det kommer även ske en hel del diskussioner och debatter om hur fler myndigheter kan sjösätta härliga API:er som gör att vi utvecklare kan nyttja informationen.

Jag kommer att ingå i ett team med Emil Stenström som bloggar på friendlybit.com. Om vi har tur så kommer det även att dyka upp en och annan politiker om de inte har fullt upp så här i valtider.

För mer information se Codemocracy.se