Etikettarkiv: co-location

Gratis affärsidé: Svenskt CDN

Ett CDN står för Content Delivery Network och jag har även bloggat om hur ett CDN kan avlasta din webbsajt här. Dock så saknar jag en svensk CDN-leverantör där jag lätt kan lägga upp tusentals filer och få dessa automatiskt utspridda till åtskilliga operatörer och geografiska placeringar i Sverige till en låg kostnad.

Hur ska denna affärsidé genomföras rent tekniskt då? Hyr Co-Location  hos ett antal Internetoperatörer och skapa en infrastruktur som automatiskt uppdateras när filer laddas upp. Skapa även ett lättanvänt webbgränssnitt som möjliggör uppladdning enkelt via FTP/https/SFTP.

Här hittar du fler av mina affärsidéer: utvbloggen.se/affarsideer

Du hittar även fler gratis affärsidéer hos Christian och Peter som bloggar på Disruptive.nu

GleSYS VPS

Håller på för tillfället att testa en ny VPS och denna gång är GleSYS leverantör, beställde en VPS i söndags och vips några timmar senare på söndagen var den uppsatt och klar. Mycket trevligt! Efter att ha donat och meckat och installera allt jag behövde insåg jag att deras standardlösning var lite för klen och kontaktade då deras support och fick den uppgraderad inom några minuter. Det är bra service!

Hårdvara och mjukvara

De projekt jag utvecklar ligger till 90% hos Crystone och resten kör jag hemma på diverse servrar. Hos Crystone så använder jag dels en VPS (av historiska skäl) men numera så hyr jag även Co-Location för den relativt nyinköpta servern från Dell av typen PowerEdge SC1435:

model name : Dual-Core AMD Opteron(tm) Processor 2222 SE

cpu MHz : 3000.105

Samt en 1TB hårddisk och 2GB ram.

På dessa olika servrar så kör jag OS av typen FreeBSD 6.2-STABLE, Ubuntu Server 7.04 samt Kubuntu 7.10.

img_0307.jpg