Etikettarkiv: cisco

Roundtable Discussion on Internet Freedom

Under gårdagen så medverkade under en dagslång diskussion gällande ämnet Internet Freedom. Närvarande var undertecknad samt minister Ewa Björling, Patrik Fältström, Marcin de Kaminski, Pernilla Näsfors samt ett antal organisationer såsom Access Now och GNI.

Några av de företag som fanns representerade var Cisco, Tele2, SEB, Folksam, Google, Yahoo och Nokia.

Diskussionerna fokuserade på tre frågor som bl.a. handlade om hur stater kan och bör hjälpa företag i dessa frågor. Mycket intressant var även att höra hur olika företag arbetade där Google Transparency Report togs upp några gånger som exempel.

Stort tack till ambassadör Lisa Emelia Svensson som arrangerat mötet. Läs även på Regeringens hemsida här för mer matnyttigt innehåll eller @SweMFA#fxinternet på Twitter.

Uppdaterat med några bilder:

Det runda bordet som var fyrkantigt
Middag på kvällen
Den fina inbjudan till middag på UD

Cisco köper Jabber, Startups Metrics, Internetdagarna, Google

Nätverksföretaget Cisco köper företaget Jabber, ej att förväxlas med protokollet som har samma namn och används av bl.a Google Gtalk.

**

Anders Fredriksson tipsar om presentationen Startup Metrics som hölls av Dave McClure som är en av mentorerna under SeedCamp.

slideshare.net/dmc500hats/startup-metrics-for-pirates-seedcamp-2008-presentation

**

Mellan den 21 och 22 oktober så arrangeras Internetdagarna på Folkets Hus i Stockholm. Se till och inte missa det för det verkar vara en hel del intressanta föreläsningar.

**

Google uppdaterar AdWords algoritmen rapporterar Lövqvist & Partners. Och när vi endå är inne på Google så har Sergey Brin börjat blogga, tyvärr bara ett inlägg än så länge. Han kanske är upptagen med annat?

**

Är du en fena på webb och Java och kan tänka dig att jobba med den trendiga sajten posh24.se? Kontakta då Daniel Lövquist.