Etikettarkiv: bsd

FreeBSD 7.0 är släppt

Jag har administrerat och gillar alla BSD dialekter för alla har sina för och nackdelar. Idag meddelades det att FreeBSD 7.0 är släppt:

The FreeBSD Release Engineering Team is pleased to announce the availability of FreeBSD 7.0-RELEASE. This is the first release from the 7-STABLE branch which introduces many new features along with many improvements to functionality present in the earlier branches.

Vad sägs om ca 1500% bättre prestanda under hård press? Ja detta och en hel del mer nytt finns att läsa:

http://www.freebsd.org/releases/7.0R/announce.html

Gillar du också BSD? Gå med i BSD Users Sweden (BUS) vilket är (var) en förening som jag var med och grundade, nu är det mest bara en E-postlista.

Ubuntu Linux server

Jag har länge varit ett stort fan av diverse BSD UNIX dialekter (främst FreeBSD) men har under senare år börjat gilla Linux mer och mer för att det kommer mer support för diverse suspekta nätverkskort men även programmvaror så när jag installerade den senaste servern så beslutade jag mig för att ge Ubuntu Server en chans (efter att ha kört Debian rätt länge) och är mycket nöjd än så länge.

En annan aspekt i det hela är att jag vill lägga mindre tid på administration och mer på utveckling och där finner jag Debian/Ubuntu:s pakethanteringssystem mycket trevligt.