Etikettarkiv: booli

Startups 2.0 – Tripbirds, Wrapp, Booli, TocaBoca

Det fullkomligt kokar på den svenska Startup-scenen. Många trevliga nya startups skapas och flertalet etablerade levererar om och om igen. Här är lite nytt:

  • Spotifys förra CTO Andreas Ehn jobbar på något som heter Wrapp. Andra medverkande kan gissas till: Aage (Reerslev),  Andreas (Ehn), Aurore, Carl, Eskil, Hjalmar, Joakim, Leo, Magnus, Max (Rudberg?) and Nik. Bild från Foursquare.
  • Grymma Ted har en ny startup tillsammans med två grymma kodare från Uppsala: Tripbirds. Som Ted beskriver Tripbirds:

Tripbirds.com can be described as Tripadvisor for the Facebook generation. It can also be described as a new generation Dopplr.

Säkert en bunt med intressanta startups som jag har glömt, skriv en kommentar i så fall!

Bloggy, To.ly, Booli, Jyri Engeström

Bloggy finns det nu 1 200 000 inlägg. Av dessa är 240 000 kommentarer, 165 000 via webben, 23 000 SMS och 4000 MMS. 781 000 via RSS

**

Andreas Krohn som skriver om API:er på Mashup.se har skrivit om to.ly API:et. To.ly har förkortat 116 318 URL:er

**

Bloggy finns nu även med i Nationalencyklopedin

**

Booli kör en andra omgång av Booli Hackaton på Fredag nästa vecka. Missa inte! booli.se/blogg/hackathon-2

**

Jyri Engeström som grundat mikroblogg-tjänsten Jaiku var på besök i Stockholm och talade på realtidskonferensen Really realtime. PR20 har skrivit ner några av hans tankvärda ord.

Diverse nyheter

Här kommer en del intressanta nyheter:

BlogLovin och Booli

Det är inte bara jag som haft mycket att göra de närmaste dagarna utan även mina vänner på BloggKoll och Booli. Bloggkoll ger sig nu an den internationella marknaden och släpper en amerikaniserad version av BloggKoll på BlogLovin.com, mycket trevligt och intressant!

Booli med bl.a. Anders Kyhlstedt i spetsen släpper en ny och fräsch version 4 av bostadssökmotorn Booli som har som ambition att äta upp Hemnet. Enligt deras blogg så verkar det som om de jobbat många sena nätter och druckigt mycket kaffe (Jolt Cola?).

Answer.se, badkartan, Twingly, Booli

Jag är nu äntligen tillbaka från en fyra veckors lång utbildning (ej IT-relaterad) och har en hel del att ta igen, dels genom bloggande och dels genom kodande. Mycket har hänt på den svenska Internet-scenen och jag ska försöka sammanfatta en del nedan:

**

Joachim Ståhl som bloggar på advertiser.se har släppt en mycket trevlig tjänst som heter Answer och återfinns på Answer.se:

– Målet med sidan är att skapa en stor kunskapsdatabas för att göra informationen tillgänglig på ett lättförståeligt sätt.

**

Kartsmurfen Ted Valentin använder sin kart-plattform och lanserar Badkartan. Ted säger:

Badkartan tillåter besökarna att recensera, ladda upp bilder och lägga till nya badplatser.

Badkartan.se är alltså den senaste systersajten till Wifikartan.se och Sushikartan.se

Btw, visste du att det finns ca 119 svenska domäner som innehåller ordet kartan?

**

Twingly’s internationella bloggsök är nu öppen för alla att testa på twingly.com. Twingly har även ett gäng personer som kodar under sommaren, kolla in summer.twingly.com

**

Booli inleder ett sammarbete med Villaägarna vilket gör det möjligt att söka lediga bostäder direkt från Villaägarnas hemsida. Anders Kyhlstedt som är marknadschef på Booli säger:

– Det känns fantastiskt roligt att få inleda ett samarbete med Villaägarna. Ingen annan aktör har bättre förståelse för husägarnas behov. Vi kommer ha stor nytta av deras erfarenhet och medlemsbas när vi utvecklar tjänsten framåt