Etikettarkiv: bloglovin

Twingly Channels

Förra veckan så lanserade det Linköpings-baserade företaget Twingly sin nya tjänst Twingly Channels. Målet med Twingly Channels som jag förstår det är att filtrera bland den stora informationsmängd som förekommer och hitta de bästa guldkornen.

Detta görs med hjälp av att se hur många bloggar och mikrobloggar som länkar till en viss nyhet. Sedan är det även möjligt att gå in och kommentera nyheterna direkt på kanalen (channeln) och allt uppdateras så klart i realtid med hjälp av comet.

Kan detta vara framtidens RSS-läsare eller något annat? Oja, frågan är bara om den stora massan orkar gå ett extra steg från sin Google Reader eller BlogLovin för att se vad som är populärt. Här måste Twingly-folket tänka till en gång extra, frågan är ju bara hur Twingly skapar det där extra mervärdet.

Mervärdet kanske kommer när användare kan skapa sina egna kanaler (long-tail) och sedan integrera dessa i tredjeparts-webbsidor. Eller så blir den stora grejjen kanske backchannels för olika event och händelser. Att Twingly Channels behövs och kommer att nå framgång är det inget tvivel om.

Webb-tisdags-öl

Webb-tisdags-öl är ett trevligt initiativ av Judith Wolst och Paula Marttila där ett antal webbgeeks träffas och dricker öl. Ikväll så gick det av stapeln på nedre delen av Tranan (Odenplan) och jag var där och hälsade/pratade med följande personer:

Och säkert några som jag har glömt!

GMail nere, BlogLovin’, Spray

Diverse mer eller mindre intressanta nyheter:

GMail är nere under flera timmar i dag och påverkar det dagliga arbetet för många (miljoner?) människor. Det var inte heller länge sedan Google Sök ”råkade” svartlista alla sajter som skadliga, börjar Google att tappa gnistan eller håller de på att bli mer mänskliga? Eller som TDH uttrycker det:

Molnet är skiten.

**

BlogLovin’ passerar 100 000 medlemmar vilket är mycket grymt, stort grattis till Mattias och gänget på BlogLovin’. Mattias har även börjat att blogga

**

Var är pengarna?! Här är pengarna!

**

Webbhotellsbranschen i sverige är lustig. Mitt i allt så lägger Spray ner (du missar väl inte Jonathans blogg på sulo.se?)

**

So, You Want to Be an Entrepreneur? First, answer these questions to see if you have what it takes

**

Update: Google App Engine går nu att få utan begränsningar. Prissättningen är på samma nivå som Amazon EC2 (minsta versionen som är standard)

Och måste så klart tipsa om Fredriks inlägg om Sociala Operativsystem

Bloggy, Disruptive Media, Kyrkor, 24hbc

Håller just nu på att implementera grupper på Bloggy vilket kommer att bli mycket trevligt. Annat nytt på Bloggy-fronten är även stöd för Gtalk/Jabber (återfinns under Inställningar->Notifieringar).

Snart är det dags för en första öppen release av Bloggy, stay tuned!

Diverse annat nytt på Internetnätet (aka flugan):

Ted släpper en ny sajt: kyrkokartan.se där information om nästan alla svenska kyrkor finns (3300 st).

**

Den trevliga konferensen Disruptive Media gick av stapeln idag med talare såsom Martin Källstrom från Twingly. Bakom Disruptive Media står Annika Lidne som även just släppt det trevliga online-verktyget Dashnotes: ”Öka ditt teams produktivitet på 30 sekunder.”

**

På lördag är det den sedvanliga supertrevliga SEO-Forum träffen. Nu med plats för fler personer, se här

**

Mattias Swenson som är en av killarna bakom Bloglovin’ (fd. BloggKoll) samt Swedish Startups arrangerar en skön afterwork på fredag.

**

Fler och fler intressanta personer presenterar sig på 24hourbusinesscamp.com, nu senast: Jesper Åström och Judith Wolst * Roman Pixell och David Haddad * Alexis Fellenius * Anton Johansson, Eric Martinsson och Dick Olsson

Ska bli kul att träffa Er alla!

BlogLovin och Booli

Det är inte bara jag som haft mycket att göra de närmaste dagarna utan även mina vänner på BloggKoll och Booli. Bloggkoll ger sig nu an den internationella marknaden och släpper en amerikaniserad version av BloggKoll på BlogLovin.com, mycket trevligt och intressant!

Booli med bl.a. Anders Kyhlstedt i spetsen släpper en ny och fräsch version 4 av bostadssökmotorn Booli som har som ambition att äta upp Hemnet. Enligt deras blogg så verkar det som om de jobbat många sena nätter och druckigt mycket kaffe (Jolt Cola?).