Etikettarkiv: bloggkoll

GMail nere, BlogLovin’, Spray

Diverse mer eller mindre intressanta nyheter:

GMail är nere under flera timmar i dag och påverkar det dagliga arbetet för många (miljoner?) människor. Det var inte heller länge sedan Google Sök ”råkade” svartlista alla sajter som skadliga, börjar Google att tappa gnistan eller håller de på att bli mer mänskliga? Eller som TDH uttrycker det:

Molnet är skiten.

**

BlogLovin’ passerar 100 000 medlemmar vilket är mycket grymt, stort grattis till Mattias och gänget på BlogLovin’. Mattias har även börjat att blogga

**

Var är pengarna?! Här är pengarna!

**

Webbhotellsbranschen i sverige är lustig. Mitt i allt så lägger Spray ner (du missar väl inte Jonathans blogg på sulo.se?)

**

So, You Want to Be an Entrepreneur? First, answer these questions to see if you have what it takes

**

Update: Google App Engine går nu att få utan begränsningar. Prissättningen är på samma nivå som Amazon EC2 (minsta versionen som är standard)

Och måste så klart tipsa om Fredriks inlägg om Sociala Operativsystem

BlogLovin och Booli

Det är inte bara jag som haft mycket att göra de närmaste dagarna utan även mina vänner på BloggKoll och Booli. Bloggkoll ger sig nu an den internationella marknaden och släpper en amerikaniserad version av BloggKoll på BlogLovin.com, mycket trevligt och intressant!

Booli med bl.a. Anders Kyhlstedt i spetsen släpper en ny och fräsch version 4 av bostadssökmotorn Booli som har som ambition att äta upp Hemnet. Enligt deras blogg så verkar det som om de jobbat många sena nätter och druckigt mycket kaffe (Jolt Cola?).

Westpeak, Bloggkoll och entreprenörsprogram

Sveriges främsta SEO-proffs går ihop och startar företaget WestPeak. Lycka till Marcus, Jim, Niclas och Mattias!

**

Wyatt (fd. Lunargroup) går in och köper 40% av Bloggkoll. Bloggkoll-teamet flyttar då in i Wyatts lokaler. Grattis grabbar!

**

Jag har blivit antagen till ett entreprenörsprogram/nyföretagarprogram som kallas för KickStart. Bakom KickStart står Teknikbyn/Västerås i samarbete med EU:s strukturfonder, Länsstyrelsen, Landstinget, ALMI, Sparbanksstiftelsen Nya, Västerås stad, TVG, Innovationsbron, kommunerna i Köping, Arboga, Kungsör, Fagersta och Norberg.

Bloggkoll, värderingar, brevspam, fonter och slumptal

Markus Jalmerot har gjort en trevlig och grundlig utvärdering av två svenska modebloggare och en vacker dag så kanske jag tar och anammar vissa av dessa parametrar till BloggVärde.se:s värdering. IDG skriver även om detta.

**

Mattias Swenson som enligt mig är en av Sveriges yngsta och hetaste entreprenörer som bl.a står bakom forumet Swedish Startups berättar att BloggKoll nu finns en en alldeles ny fräsch version. Även Christian Rudolf på Disruptive har bloggat om detta.

**

Dan Nilsson slutar aldrig att förvånas och tar till nya guerilla marknadsföringsmetoder för att få ut budskapet om sin nya E-butik RoligaPrylar.se

**

Antalet bloggar som blivit värderade på BloggVärde.se överstiger när som helst 10 000! Det är helt sjukt vilken genomslagskraft sajten har fått. Testade att göra några slagningar i databasen och kom fram till att ungefär 300 svenskar skulle kunna blogga på heltid (räknat på medellön 222 520/år). Men som vanligt så ska man nog inte lita allt för mycket på mina hemmatränade apor!

**

Gillar du Naive Bayes, NGram analys eller kanske bygga dataminingplattformar tillsammans med Marcus Herou som är en av Sveriges främsta utvecklare? Då är Tailsweep rätt ställe för dig.

**

Read Write Web skriver att FontStruct är en ny webbtjänst som låter dig bygga egna fonter direkt på webben och sedan dela med dig av dessa. Jag gillar’t! Är du en riktig design nörd så kan du även gå direkt till överkursen och ladda hem FontForge:

An outline font editor that lets you create your own postscript, truetype, opentype, cid-keyed, multi-master, cff, svg and bitmap (bdf, FON, NFNT) fonts, or edit existing ones. Also lets you convert one format to another. FontForge has support for many macintosh font formats.

**

Lita inte för mycket på dina slumptal, speciellt inte om du använder OpenSSL tillsammans med Debian, Ubuntu eller Knoppix. Luciano Bello har nämligen hittat en brist som gör det möjligt att förutse genererat nyckelmaterial. Testa om du har dåliga nycklar med följande program. Beskrivning:

# Debian/OpenSSL Weak Key Detector
#
# Written by Florian Weimer <[email protected]>, with blacklist data
# from Kees Cook, Peter Palfrader and James Strandboge.

Update: Detta gäller så klart även SSH-nycklar. Se metasploit.com/users/hdm/tools/debian-openssl

When creating a new OpenSSH key, there are only 32,767 possible outcomes for a given architecture, key size, and key type.

**

Du glömmer väl inte heller att gå på det event som Swedish Startups samt Booli håller i? Jag kan tyvärr inte närvara.

**

Puust, så här mycket text som inte varit kod har jag inte skrivit på länge.

SIME Innovation Day 2008

Imorgon Torsdag går SIME Innovation day av stapeln i Stockholm. Enbart inbjudna företag får komma och visa upp sig för företag såsom Google, Ericsson och Telenor.

Några av de som kommer att deltaga är Lifestrea.ms, BloggKoll samt Daniel Bergstrom och Fredric Gergsson med deras idé Shayoli. Löpande blogg-rapportering står Disruptive för som presenterar Moyume.