Etikettarkiv: björn falkevik

Screencast

Jag gillar verkligen korta och informationsrika screencasts eller kanske introduktionsvideo som det bör heta på svenska. Dessa bör återfinnas på webbtjänstens förstasida eller på annat sätt lätt åtkomliga.

Till Bloggy så fick jag hjälp av Björn Falkevik att göra en trevlig screencast som återfinns på Bloggy.se och lärde mig då att en bra mikrofon är A och O vid inspelning av video ”Hör man inte vad dom säger så skiter man i att titta!”.

Jag har nu beställt en LOGITECH QUICKCAM PRO 9000 BUSINESS webbkamera som filmar i HD samt en OLYMPUS ME-15 SLIPSMIKROFON (3,5 MM) som förhoppningsvis gör ett bra jobb. Om inte det skulle fungera så funderar jag även på att testa att koppla den filmkamera jag har sedan tidigare med en EasyCAP USB Video Capture Adapter.

Återkommer när jag lyckats att spela in min första video/screencast. För mer information se Björns blogg eller vad Joakim nyligen skrivit.

Update: Glömde att skriva att jag gärna mottager tips på Windows-program för att göra screencasts.

Amatör

Amatörer är vi alla! Det är mycket som jag är amtör på, faktum är att jag skulle säga att jag är en amatör på att programmera. Jag vet många som är betydligt bättre än mig och skriver bra och tydlig kod vilket jag inte gör.

Jag tror att ordet amatör har ungefär samma historia som ordet nörd. Det användes först i negativt syfte men är nu något som beskriver någon som är engagerad inom ett ämne: boknörd, radionörd, filmnörd, chokladnörd .. osv men gör det inte för pengar utan pga intresset.

Framtiden är ljus för oss amatörer! Vi gör det vi älskar.

Andra som bloggat denna lördag om amatörer:

Bilder från releasefesten för Annonskartan.se

Erik Starck har tagit några bilder:

Josephine Linghammar som bloggar på Tankar om Innovation:

Björn Falkeviks Flickr:

Övrigt: Mikael Zackrisson som var där bloggar på VA (Veckans Affärer) och skriver:

”Veckans stora hjälte i webbsvängen, Lulekillen Jonas Lejon, som lanserade Bloggy.se i måndags.”