Etikettarkiv: Barnhack

För internets bästa ❤️

Jag har två nya uppdrag där jag verkar för internets bästa. Det är två styrelseuppdrag där det enda är för .SE (Stiftelsen för internetinfrastruktur) sedan November 2014 och det andra är Internet Society Sweden Chapter (ISOC-SE) sedan förra veckan.

Även så anordnar jag och Anne-Marie Eklund-Löwinder säkerhetsspåret för årets Internetdagarna som går av stapeln i November.

Men vad är för internets bästa då? Jo, du får nog olika svar beroende på vem du frågar men det jag tycker är viktigt är följande:

  • Fler lär sig programmera genom exempelvis barnhack
  • Ökad mångfald inom internetbranschen
  • Öppna data och entreprenörskap
  • Säkerhet såsom krypteringDNSSEC
  • IPv6
  • Robusthet, driftsäkerhet och stabilitet

Det är roliga uppdrag och förhoppningsvis kan min medverkan göra internet till en lite bättre plats. Och om du gillar internet så tycker jag att du ska gå med i den ideella föreningen ISOC-SE som kostar 350kr / år.

Vad tycker du är viktiga internetfrågor?

Bild CC BY 2.0 @balleyne

Lär dig programmering med Scratch

.SE har nu lagt upp en spellista på YouTube med 7 avsnitt om hur du kommer igång med Scratch. Videofilmerna riktar sig främst till barn men fungerar även bra för andra som vill lära sig programmering. Jag tycker det är viktigt att vi sprider kunskapen om programmering och speciellt att fler döttrar lär sig programmering.

Måns Jonassson berättar här hur du gör:

Denna bild är från då jag var med min älsta dotter som fick lära sig programmering vid 6 års ålder:

Barnhack hos .SE