Etikettarkiv: adsense

Ny tjänst för rabatter: HittaRabatt

hittarabattJag har länge varit i en övergång från AdSense till affiliate-baserade intäkter och har testat lite olika metoder. Nu senast så skapade jag en tjänst att erbjuda rabattkuponger och förmånliga rabatter.

Tjänsten heter HittaRabatt och återfinnes på tadaaa: HittaRabatt.se. Rabattkoder är dock inte enbart till godo för slutkonsumeter utan vissa E-handlare  verkar ogilla rabattkodstjänster.

Det har varit lärorikt och att etablera en direktkontakt med annonsörer. Speciellt eftersom många är intresserade av att öka konvertering med hjälp av rabattkoder. Även lärorikt är att arbeta med mängd olika affiliate-nätverk såsom Adrecord, Tradedoubler, Zanox och Double.net

Vad har du för erfarenhet som konsument eller E-handlare gällande rabattkuponger? Lämna gärna en kommentar.

Uppdatering: Coolstuff hör gärna av Er till mig för ett samarbete gällande rabattkoder.

HittaRabatt

Google AdSense intäkter 2012

Här kommer en liten sammanställning gällande intäkter från Google Adsense under året 2012:

Skärmavbild 2013-01-13 kl. 12.48.28

Den mörkare gröna linjen är årets intäkter och den ljusare är för 2011. Som man kan se så började 2011 bättre för att sedan ligga under 2012. Annars så var 2012 relativt likt 2011 gällande intäkterna.

Och precis som 2012 så försöker jag bli mindre och mindre beroende av Adsense, men dock inte helt trivialt då många tjänster jag byggt är baserade på annonsintäkter.

Se även mina Google Adsense intäkter för 2010 här.

Så tjänar du mer pengar på Google AdSense

För några år sedan så skrev jag följande blogginlägg om hur du kan fördubbla dina Google Adsense-intäkter.

Nu tänkte jag skriva igen om lite nya erfarenheter och lärdomar:

Placera ut fler än tre annonser

Först och främst, du kan enbart placera tre stycken annonsenheter per webbsida. Vad som dock ej är inräknat i detta är länkenheter som du även kan placera tre stycken av.

Vad många gör är också att ”baka in” dessa länkenheter i en befintlig menystruktur vad gäller färg exempelvis. Detta är dock något som kan vara emot Google Adsense-policyn vad som gäller placering av annonser.

Använd nytt större annonsformat

Även värt att tänka på är att Google nu har ett nytt annonsformat som är 300×600 i storleken, och här kan du hitta mer information om detta format. Helst hade jag själv sett 600×300 i storleken då just 300×600 kan vara lite svårt att placera ut då den är lång och smal.

Tjäna pengar på Internet

Ok rubriken kanske låter som en klyscha men jag tänkte dela med mig av några erfarenheter när det gäller intäktsmöjligheter på Internet.

Några går bra och några går mindre bra, här kommer listan:

1. Bygg en webbtjänst – Detta är så klart klockrent, dock inte helt lätt att lyckas. Kom på en bra idé, leverera snabbt och utveckla/förändra dagligen tills en bra tjänst uppnås. Kan ta allt från några månader till några år, ge inte upp och glöm inte att ta testa olika sätt att ta betalt för allt från premiumkonton till annonsering.  Eller sälj av tjänsten på Flippa

Twitter testar just nu ”promoted tweets” vilket är ett innovativt sätt att ge företag möjlighet att annonsera.

2. Affiliate – Används av många och då utgår man oftast antingen från att det finns en nischad sida eller forum. Ett hemmabioforum kanske affiliatemarkadsföring för just en hemmabiobutik. Eller så byggs en tjänst runt olika affiliateprogram där jämförelse på banklån, webbhotell eller dylikt.

Google Adsense är troligtvis den största spelare inom detta område och har fungerat bäst för mig just för att de anpassar annonsen utifrån användarens surfbeteende och innehållet på sidan.

Att bygga in stöd för affiliatemarknadsföring i sin webbtjänst kan vara ett sätt att tjäna pengar.

3. Sälj något – Det kan vara fysiska produkter, din kompetens eller mjukvara exempelvis. Skillnaden mellan affiliatemarknadsföring är oftast att du själv får stå för support, leverans och betalning. Dan gillar att sälja roliga prylar, Anton gillar hörlurar, Stefan kondomer och Joel och Anton gillar muminmuggar. Något som är vanligt i USA är att sälja såkallade E-böcker och då använda Clickbank.

4. Blogga – Kräver lång tid och hård fokusering, kanske kräver att du bloggar dagligen under tre år innan din blogg kan generera mer än kaffepengar. Ett exempel på en teknikbloggare som lyckats bra är TKJ. Se till att annonserna ligger bra till så hög CTR erhålls, kan skilja flera procent mellan olika positioner. Testa Adsense eller Tailsweep exempelvis.

Läs mer om detta intressanta ämne på Sökmotorkonsult (Magnus Bråth) eller Tjänapengar.nu (Andreas Bard).

Har jag glömt något sätt som du kanske tjänar pengar på?

Nya uppdateringar på Bloggy

Det händer mycket på Bloggy nu: två nya uppdateringar har implementerats idag och de är följande två:

Möjlighet att tjäna pengar

Du kan nu tjäna pengar på att mikroblogga. Genom att ange ditt Google Adsense publicist-ID så visar vi dina annonser på lite sporadiska platser på din mikroblogg.

Webhooks

Webhooks är en ”ny” ball metod för att skicka information när något händer. Ni som programmerat mot PayPal:s API känner igen denna metod sedan länge.

Mer om dessa uppdateringar finns på Bloggy-bloggen

MyCube, Adsense for feeds, uTorrent

Johan Staël von Holstein storsatsar i ett nytt projekt som ska gå under namnet MyCube. Disruptive skriver så klart mer om denna intressanta nyhet.

**

Den grymmaste torrent-klienten uTorrent har nu kommit i en efterlängtad 1.8 version. Visste du att uTorrent är skapad av en svensk? Ludvig (Ludde) Strigeus skapade klienten och företaget uTorrent AB som såldes till amerikanska BitTorrent, Inc år 2006. Ludvig verkar numera jobba på Spotify och när vi endå är inne på Spotify så kan nämnas att de numera testar att köra reklam som inte verkar vara allt för behaglig.

**

Nu kan du använda Google Adsense för att visa reklam i RSS-strömmar, mer exakt genom Feedburner. Dock är inte alla direkt nöjda med detta.