Etikettarkiv: 24hbc

Listan med alla #24hbc projekt

Här är listan på webbadresser till de Internettjänster som skapades på 24hbc 2012. Kopiera gärna listan och klistra in den på din blogg så hjälps vi alla åt att ge lite länk-kärlek.

 

Källa: 24hbc.se

Nu är årets upplaga av #24hbc avklarad

Nu är 24 timmar av programmerande över och jag är åter hemma. Det har varit jättekul och träffa alla underbara människor och besöka Yasuragi/Hasseludden igen.

En spontan reaktion är att jag kände mig mer förberedd mentalt inför uppgiften att skapa en webbtjänst på 24 timmar men även så gick det otroligt snabbt när jag väl kom igång och fick flyt i utvecklingen vilket inträffade ungefär 6h efter start.

Jag utvecklade Biverkningar.se vilket är en idé jag har haft länge inom området eHälsa som jag tycker är sjukt spännande. Finns så klart mycket kvar att göra och troligtvis så kommer det fler liknande tjänster framöver.

När alla lag var färdiga så var det dags för pitchar och här kan man se samtliga lag på 60 minuter:

Populära visningar på Biverkningar.se:

24h Business Camp 2012

Nikke och Jag på väg till 24hbc - Flickr CC BY 2.0 @jocke66

Snart är det dags för årets upplaga av hackerfesten 24h Business Camp där en mängd sköna människor träffas ute på Yasuragi Hasseludden och bygger på grymma idéer under just 24 timmar.

Jag har varit med två av tre gånger tidigare och det har varit riktigt roligt. Man verkligen märker hur programmeringen blir segare och segare ju mer tiden går.

Årets strategi inför 24hbc

Tiden är kort och jag tycker att förberedelser är något som är A och O. En sak som jag brukar bestämma mig innan är vilken design jag ska använda mig av, och det gör jag ofta genom att köpa en färdig mall färdig från exempelvis ThemeForest eller snygga ikoner från iStockphoto (affiliate länkar).

Det kan även vara bra att ha en plan nedskriven med olika aktiviteter som ska genomföras. Ska programmering pågå till kl 23 och sedan lägga resten av dygnets timmar innan man däckar på marknadsföring?

Att lära sig och få in rutinerna att använda ett ramverk för utveckling redan innan kan också vara en bra idé samt åtminstone ha tänkt igenom ett upplägg kodmässigt också.

Se även till att ha klart med servrar, dns:er, din egen dator, uppkoppling, kablar och allt annat som eventuellt kan strula och ta tid.

Och kom även ihåg att slappna av, ha kul och ta tillfället i akt att prata med alla som man vanligtvis inte hinner träffa.

Vidare läsning

Här kan se listan med alla lag och idéer samt läs även mitt inlägg från 2009: Hur du lyckas med webbtjänst på 24h.

Intressanta event framöver: SSWC, Internetdagarna, 24hbc, CloudCamp och Travelhack

Här kommer en liten sammanställning på de event som kommer att äga rum framöver där jag kommer att försöka att deltaga på ett eller annat sätt:

Har jag glömt något trevligt event? Kommentera gärna!

Codemocracy

I helgen är det dags för Codemocracy. Codemocracy är ett event där utvecklar träffas och skapar tjänster runt API:er och information som tillhandahålls av myndigheter. Det kommer även ske en hel del diskussioner och debatter om hur fler myndigheter kan sjösätta härliga API:er som gör att vi utvecklare kan nyttja informationen.

Jag kommer att ingå i ett team med Emil Stenström som bloggar på friendlybit.com. Om vi har tur så kommer det även att dyka upp en och annan politiker om de inte har fullt upp så här i valtider.

För mer information se Codemocracy.se

Startup Weekend Stockholm

Erik Starck m.f.l arrangerar ett event vid namn Startup Weekend som går av stapeln April 16 – 18. Eventet skiljer sig från exempelvis 24hbc genom att du inte behöver komma med en idé eller inneha några programmeringskunskaper. Team är inte heller något som är nödvändigt utan något som kan bildas runt idéer på fredagskvällen.

Jag kommer ej att närvara men jag tror det kommer att bli ett mycket trevligt startup-event.

Nina Jansdotter är en av coacharna som är på plats:

24h business camp – hela listan

Här kommer hela listan med projekt från 24h Business Camp (lånad från Tores blogg)