10 reaktioner på ”Skapa en snygg logotyp

 1. Bra tips! Jag har använt The Logo Company, och det funkar hyfsat, men man måste vara ganska säker på vad man vill ha och dubbelkolla att de faktiskt gör vad man säger.

  Förutom en logotype behöver man nog också en ”logo”, dvs ett emblem eller en ikon som förmedlar någon känsla. Den kan man använda som favicon, gravatar, Twitter-ikon, profilbild på Facebook etc.

  (Psst, länkarna till 99 Designs och The Logo Company pekar fel.)

 2. Akta dig för att plocka grafik från iStock till logotyper. Om jag inte minns helt fel är sådant inte tillåtet med den enklare typen av licens som man köper bilder/illustrationer med. Man behöver troligen en ”extended license” vilket kostar betydligt mer.

 3. @Andreas Wedberg: Jag tror att extended bara behövs om du gör logotyper för andra och inte dig själv.

 4. Bra tips. Föredrar också att leka ihop något i ett bildbehandlingsprogram, men ofta blir det inte så stilrent som man vill.

 5. Internet är skönt nuförtiden. Det finns hopp för oss som för länge sedan gav upp att lära sig photoshop.

 6. Coola sidor. Kan ibland använda de för inspiration men det bästa blir ju alltid att göra allt från grunden med kunden eller projektet i fokus. Men ibland så får man ju någon form av kreativitetsbryt där inget verkar fungera. Då funkar såna siter bra tycker jag. Speciellt de riktigt stora logositerna som du refererar till där det finns hundratals logotyper i portfolion.

 7. Hej,

  Jag undrar om du kunde fixa en logotyp till vår ungdomsföretag, Fix It UF. Detta gentemot att vi kan erbjuda dig genom att vi gör reklam för dig och annat!

  Hör av dig!

 8. Vet en svensk site som heter jjjj där man kan köpa billiga logotyper och ändå få fulla rättigheter. Så slipper man tänka på rättigheter osv…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *