Screencast

Jag gillar verkligen korta och informationsrika screencasts eller kanske introduktionsvideo som det bör heta på svenska. Dessa bör återfinnas på webbtjänstens förstasida eller på annat sätt lätt åtkomliga.

Till Bloggy så fick jag hjälp av Björn Falkevik att göra en trevlig screencast som återfinns på Bloggy.se och lärde mig då att en bra mikrofon är A och O vid inspelning av video ”Hör man inte vad dom säger så skiter man i att titta!”.

Jag har nu beställt en LOGITECH QUICKCAM PRO 9000 BUSINESS webbkamera som filmar i HD samt en OLYMPUS ME-15 SLIPSMIKROFON (3,5 MM) som förhoppningsvis gör ett bra jobb. Om inte det skulle fungera så funderar jag även på att testa att koppla den filmkamera jag har sedan tidigare med en EasyCAP USB Video Capture Adapter.

Återkommer när jag lyckats att spela in min första video/screencast. För mer information se Björns blogg eller vad Joakim nyligen skrivit.

Update: Glömde att skriva att jag gärna mottager tips på Windows-program för att göra screencasts.

6 reaktioner på ”Screencast

 1. Den webbkameran du köper är riktigt nice, har kört en sån ett tag nu.

  Camtasia tycker jag är ett bra program för screencasts

 2. Jag håller med dig, en bra introduktionsvideo förenklar otroligt mycket för användaren och ger en snabb överblick över hur tjänsten fungerar.

 3. Instämmer. Screencasts är grymt bra, och bör finnas på alla sajter där den tillför VÄRDE.

  Jag ska, i egenskap av redaktör/projektledare på ett webbmagasin, köpa in prylar för kommande webbsändingar (tutorials mm), och funderar på hur man på ett smart sätt kan styra olika kameror. T.ex. snabbt skifta mellan webbkamera och själva screencastingen, som bland annat Björn Falkevik gör på Sweet Sunday Web Crunch. Tips? :)

  Tack för en läsvärd blogg Jonas!

 4. Har bestämt mig för att själv ta tag i videobiten ordentligt, det är inte bara ett bra sätt att fånga upp besökare utan också väldigt underutnyttjat inom SEO.

 5. Ett bra screencastprogram är Camtasia Studio. Det fungerar både på Windows och Mac. På camtasia.se finns ett antal exempel på screencasts inspelade med Camtasia Studio, bland annat ett tiotal övningsfilmer inom Illustrator CS4.

 6. Som förgående talare så säger jag också Camtasia, också det enda jag testat på , men det funkade utmärkt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *