Så tjänar du mer pengar på Google AdSense

För några år sedan så skrev jag följande blogginlägg om hur du kan fördubbla dina Google Adsense-intäkter.

Nu tänkte jag skriva igen om lite nya erfarenheter och lärdomar:

Placera ut fler än tre annonser

Först och främst, du kan enbart placera tre stycken annonsenheter per webbsida. Vad som dock ej är inräknat i detta är länkenheter som du även kan placera tre stycken av.

Vad många gör är också att ”baka in” dessa länkenheter i en befintlig menystruktur vad gäller färg exempelvis. Detta är dock något som kan vara emot Google Adsense-policyn vad som gäller placering av annonser.

Använd nytt större annonsformat

Även värt att tänka på är att Google nu har ett nytt annonsformat som är 300×600 i storleken, och här kan du hitta mer information om detta format. Helst hade jag själv sett 600×300 i storleken då just 300×600 kan vara lite svårt att placera ut då den är lång och smal.

7 reaktioner på ”Så tjänar du mer pengar på Google AdSense

 1. Bra tips. Visste inte att man kunde ha 3 länkenheter på samma sida tillsammans med 3st annonsenheter.

  Detta ska jag prova på några av mina projekt.

 2. Intressant läsning, nu får man in och pilla lite med sina annonser :) finns det inga andra företag som påminner om adsense?

 3. Bra tips, men ofta vill man ju inte bara maximera inkomsterna från annonser på kort sikt utan hålla nere antal annonser för att sidan ska vara värd att besöka.

 4. Bra tips! Ett till är att försöka ha dom där man i vanlig fall förväntas hitta text. Dvs inte där tex Aftonbladet brukar ha sina annonser utan direkt under rubrik, bland kommentarer osv. =)

 5. Jag har testat nya 300*600 och tycker att den fungerar bra, speciellt passar den i sidebaren på en blogg (om man trixar med marginalen/paddingen). Det är ingen jätteskillnad mot 160*300, men det kommer bli bättre när fler börjar med bildannonser i det formatet och finns det inga som erbjuder formatet så kommer ju inga att lägga upp bildannonser i det formatet heller. Den gör det också mer attraktivt att ha riktade annonser mot just din site om du använder det formatet.

 6. Det var många år sedan jag använde deras länkenheter. Tror jag slutade för att intäkterna var för låga.

  Har du någon snabb siffra på CTR när de väl klickat på dessa?

  Om man väger 3 annonsenheter mot att ha 3 annonsenheter + 3 länkenheter så bör man på varje individuell sajt se om total-RPM:en ökar av att ha 3 extra enheter. Det kan ju vara så i vissa fall att länkenheterna kannibaliserar på annonsenheterna.

 7. Nya 300×600 fungerar utmärkt! Adsense har aldrig riktigt funkat för mig, men ska ge det ett nytt försök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *