Premiär för DomainTool

DomainTool är en sökmotor för webbmasters, domänintresserade eller bara helt enkelt nyfikna människor. DomainTool är verktyget jag själv saknat och har sett stor nytta av under utvecklingsfasen.

Tjänsten visar dig exempelvis vilka mailservrar och namnservrer som har hand om Socialdemokraterna webbplats (socialdemokraterna.se) eller vart i landet deras webbserver står. Du får även en uppskattning om vad domänen är värd uträknat på ett antal värden såsom antalet länkar till domänen i fråga (ta denna summa med en nypa salt).

En annan sak som jag implementerade var att göra det möjligt att lägga ett bud på valfri .SE-domän, detta har ju såklart ingen anknytning till om domänen är till salu eller ej.

Men det trevligaste av allt är ju att se relationer mellan domäner och se vilka domäner som hanteras av en namnserver eller mailserver vilket gör det möjligt för dig att se din konkurrents kunder eller vilka webbplatser som delar samma webbserver.

DomainTool fungerar enbart med svenska domäner än så länge.

Några exempel:

  • Visste du att det finns 858 domäner som innehåller ”alltom” ?
  • Visste du att Miljöpartiets webbserver står i Köln, Tyskland?
  • Visste du att Google äger 10 stycken domäner i sverige?

Ja bara fantasin som sätter stopp..

Update: Glömde att skriva att det finns ju ett antal liknande tjänster som är främst avsedda för .COM-domäner och några av dem är: Robtex.com och DomainTools.com

7 reaktioner på ”Premiär för DomainTool

  1. Denna gillar jag! Riktigt kul att kika runt på olika domäner. Dock verkar ”länkar” ligga efter lite och rapporterar ganska få länkar på de flesta siter, sedan verkar vissa siter kunna värderas upp till astronomiska siffror.

  2. Kul att du gillar tjänsten! Ah jo som sagt det finns lite kvar att göra :) Crawlern sparar inte så jättemycket information i dagsläget varav att det blir få länkar. Kommer att uppdatera länkarna oftare och försöka få in mer länkar.

    Och måste såklart finslipa lite på värderingen.

  3. Väldigt inspirerande med dina projekt och din blogg. Roligt med folk som kombinerar programmering med affärsstrategi, det är det som gör din blogg så intressant… Kul att du ger bort en del affärsidéer också. T.ex. webbtjänsten för att analysera och optimera MySQL-databaser låter suverän, det skulle jag väldigt gärna betala för. (Alternativet är ju att köpa en bättre server, och det kan kosta en hel del.) Keep ’em coming!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *