Premiär för bloggtjänsten BloggBackup

Det projekt som jag kodat på de senaste månaderna har nu premiär på BloggBackup.se och det rör sig såklart om en tjänst som underlättar livet för bloggare, nämligen att lätt och smidigt ta backup på sin blogg (och gratis såklart).

Registreringen består enbart i att bloggaren anger sin E-post samt URL till bloggen och sedan är det klart (bloggar man med WordPress så får man ange sitt användarnamn+lösenord). Om man sedan loggar in med det lösenord som man fått via E-post vid registeringen så kan man bl.a se status, återställa bloggen eller exportera inlägg till html-, RSS- eller text-format.

De bloggtjänster som BloggBackup klarar av att göra automatiskt återställning är i dagsläget Blogger.com (Blogspot), WordPress.com samt bloggar som använder WordPress (OpenSource).

Läs mer i FAQ:n på bloggbackup.se/faq

Under detta projekt så har jag lärt mig en hel del när det gäller PHP, MySQL, Python samt AJAX. Sajten består av cirka 3000 rader PHP-kod (webbfront) samt 300 rader python-kod som står för importering av blogginformation.

Men det finns ju fortfarande lite kvar att göra på TODO-listan såsom en engelsk översättning av sajten, möjlighet att återställa till valfri blogg samt att göra backup av bilder från bloggen.

Maila mig gärna feedback, buggar etc!

3 reaktioner på ”Premiär för bloggtjänsten BloggBackup

  1. Grattis till lanseringen! En fråga som jag funderat lite på. Har sett att du skrivit lite om Python på senaste. Vad är fördelen med att använda det istället för att köra PHP rakt igenom? Bättre prestanda? Bättre funktionalitet?

  2. Python kör jag enbart som backend för att insamla och bearbeta stora mängder information.

    PHP är ju lite mer gjort för webb och inte för att skriva trådade applikationer i.

  3. Sant, tack för svar. Ska nog sätta mig in i Python inför ett kommande projekt där jag misstänker att det kan vara fördelaktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *